Mediji: Vācija izmeklē Audi iespējamu krāpšanos Dienvidkorejā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Audi A8
Audi A8 Foto: EPA/Scanpix

Vācijas prokuratūra veic izmeklēšanu, lai noskaidrotu, vai autobūves uzņēmums "Audi" krāpnieciskā ceļā ieguvis atļaujas atsevišķu automobiļu pārdošanai Dienvidkorejā, falsificējot šasijas numurus un pārbaužu rezultātus, pirmdien vēsta vācu mediji.

Balstot savu ziņojumu uz Minhenes prokuratūras dokumentiem, laikraksts "Sueddeutsche Zeitung" vēsta, ka "Audi" darbinieki tiek turēti aizdomās par pārbaužu, tostarp kaitīgo izmešu un degvielas patēriņa testu modificēšanu.

Tāpat laikraksts norāda, ka tikuši samainīti ietekmēto dzinēju šasijas numuri, lai darbinieki slēptu savas pēdas.

"Tādējādi "Audi" izmantojis falsificētu informāciju, lai iegūtu apstiprinājumu automašīnām, kuru pārdošana citādi netiktu atļauta," raksta "Sueddeutsche Zeitung".

Ja šī informācija apstiprināsies, tad tiks iegūts jauns pavērsiens jau tā vērienīgajā skandālā, kas aptvēris "Audi" un mātesuzņēmumu "Volkswagen", kas 2015.gada septembrī atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar dīzeļdzinējiem, kam uzstādīta kaitīgo izmešu rādītāju falsificēšanas programmatūra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu