Austrālijas ministrs rosina liegt jaunajiem imigrantiem apmesties lielpilsētās

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Austrālijā daļai jauno imigrantu varētu liegt apmesties Sidnejā, Melburnā un citās lielpilsētās, un viņiem būtu jāpārceļas uz nelielākām pilsētām un lauku reģioniem, otrdien ierosināja iedzīvotāju un pilsētu ministrs Alans Tadžs.

Lai mazinātu pārapdzīvotību, dažiem jaunajiem imigrantiem varētu liegt dzīvot lielpilsētās piecus gadus, sacīja ministrs.

Pārapdzīvotība Austrālijas lielpilsētās ik gadu izmaksā 25 miljardus Austrālijas dolāru (15,4 miljardus eiro), un atbilstoši prognozēm šī summa līdz 2030.gadam būs pieaugusi līdz 40 miljardiem gadā, liecina valdības aplēses.

"Tas ir nopietns izaicinājums ģimenēm un nopietns ekonomiskais izaicinājums valstij," sanāksmē Menzisa pētniecības centrā Melburnā sacīja ministrs.

Valdība vēlas labot nelīdzsvarotību iedzīvotāju skaita pieaugumā ar ģeogrāfiskiem nosacījumiem vīzām un stimuliem, sacīja Hadžs.

Austrālijas iedzīvotāju skaits pieaug par 400 000 gadā, un ikgadējais iedzīvotāju skaita pieaugums, salīdzinot ar iepriekšējo desmitgadi, pēdējos gados ir dubultojies.

Divas trešdaļas iedzīvotāju skaita pieauguma ir uz neto migrācijas rēķina, kas ir pieaugusi par 25% katru gadu.

Vairums jauno ieceļotāju apmetas tādās lielpilsētās kā Melburna, Sidneja un Brisbena.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu