Madsens nepārsūdzēs par Kimas Vallas slepkavību piespriesto mūža ieslodzījumu

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Dāņu izgudrotājs Pēters Madsens, kuram par zviedru žurnālistes Kimas Vallas slepkavību viņa privātajā zemūdenē piespriests mūža ieslodzījums, spriedumu Augstākajā tiesā nepārsūdzēs, pavēstīja viņa advokāte Betīna Halda-Engmarka.

"Viņš ir nolēmis neiesniegt šo lietu Augstākajā tiesā," Dānijas raidorganizācijai DR sacīja advokāte

Zemākas instances apelācijas tiesa, kas septembrī izskatīja viņa lūgumu par soda samazināšanu, mūža ieslodzījumu atstāja spēka.

Madsens neapstrīdēja spriedumu, ar kuru viņš bija atzīts par vainīgu.

Madsens uzstāj, ka žurnālistes nāve 2017.gada augustā bijis negadījums, tomēr atzīst, ka līķi sadalījis gabalos un iesviedis jūrā.

"Viņš vēlas pielikt punktu šai lietai un cer, ka viņa cietuma apstākļi normalizēsies," sacīja advokāte.

"Viņš uzskata, ka līdz ar lietas iesniegšanu Augstākajā tiesā aizliegums attiecībā uz apmeklējumiem var tikt pagarināts," viņa piebilda.

Madsens sodu izcieš cietumā Kopenhāgenas rietumdaļā, kur ieslodzījumā atrodas arī notiesātie, kuriem nepieciešama psihiatriskā uzraudzība un palīdzība.

30 gadus vecās žurnālistes līķis bez galvas ūdeņos pie Kopenhāgenas tika atrasts pagājušā gada 21.augustā - 11 dienas pēc viņas pazušanas. Oktobrī ūdenslīdēji netālu no Kopenhāgenas jūrā atrada maisus, kuros bija žurnālistes galva, kājas un pazudušās drēbes.

Valla pēdējo reizi dzīva tika redzēta uz Madsena privātās zemūdenes. Tiek uzskatīts, ka Valla viņu intervēja topošam rakstam.

47 gadus vecais Madsens tika apsūdzēts žurnālistes slepkavībā. Prokuratūra paziņoja, ka viņš sadalīja Vallas līķi gabalos un tad izmeta tos jūrā.

Madsens apgalvoja, ka Valla aizgājusi bojā, kad viņai uzkritusi 70 kilogramus smaga zemūdenes lūka, un viņš panikā žurnālisti pārmetis pāri bortam.

Viņš sākotnēji uzstāja, ka žurnālistes līķis tobrīd bija neskarts.

Policija paziņoja, ka pierādījumi runā pretī Madsena teiktajam.

Prokuratūra uzskata, ka Madsens Vallu nogalināja savu seksuālo fantāziju dēļ.

Valla bija ārštata žurnāliste, kas sadarbojās ar tādiem medijiem kā "The New York Times" un "The Guardian".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu