Izvarotās un noslepkavotās bulgāru žurnālistes lietā aizturēts aizdomās turamais

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Viktorija Marinova
Viktorija Marinova Foto: AFP/SCANPIX

Bulgārijas nacionālais radio ziņo, ka izvarotās un nogalinātās bulgāru žurnālistes Viktorijas Marinovas lietā aizturēts aizdomās turamais. Saskaņā ar neoficiālu informāciju, ko sniedzis avots Bulgārijas Iekšlietu ministrijā, aizturētais ir "Rumānijas pilsonis ar Moldovā izdotu pasi", vēsta aģentūra AP.

30 gadus vecā žurnāliste tikusi nežēlīgi piekauta, izvarota un nožņaugta. Viņas līķis sestdien tika atrasts Ruses parkā netālu no Donavas, liecina policijas sniegtā informācija.

Foto: AP/Scanpix

Marinova bija neliela telekanāla TVN direktore un vadīja divus raidījumus, vienā no kuriem viņa intervēja pētniecisko žurnālistu Atilu Biro no Rumānijas projekta "Rise" un kolēģi no Bulgārijas portāla "Bivol.bg" Dimitaru Stojanovu.

Viņi tika aizturēti septembrī uz dienvidiem no Sofijas, kur izmeklēja lietu par krāpšanos ar Eiropas Savienības (ES) fondiem.

Bulgārijas Iekšlietu ministrija atklāja, ka prokuratūra izmeklē celtniecības kompāniju "GP Group", kas tiek turēta aizdomās par krāpšanos ar ES līdzekļiem, un iesaldēja 14 miljonus eiro no kompānijas līdzekļiem.

Bulgārija nav vienīgā ES valsts, kur pēdējā laikā notikušas žurnālistu slepkavības.

Maltā pagājušā gada oktobrī automašīnas sprādzienā netālu no savas mājas tika nogalināta žurnāliste un blogere Karuana-Galicija, kura atspoguļoja tā dēvēto Panamas dokumentu skandālu un citas delikātas tēmas.

Šā gada februārī Slovākijā tika nogalināts pētnieciskais žurnālists Jans Kucjaks un viņa līgava. Viņi tika nošauti savā mājā Veļka Mačā Bratislavas austrumu pievārtē. Kucjaks pētīja itāļu mafijas darbību Slovākijā un tās sakarus ar Slovākijas vadošajiem politiķiem, kā arī krāpšanu, kurā iesaistīti uzņēmēji, kuriem ir sakari ar politisko eliti.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu