Briedis pirms dueļa ar Mikaeljanu sācis sparingcīņas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mairis Briedis
Mairis Briedis Foto: Sputnik/LETA

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis pirms novembrī Čikāgā gaidāmās Pasaules boksa supersērijas ceturtdaļfināla cīņas ar Vācijas pārstāvi Noelu Gevoru, kurš pazīstams arī ar vārdu Norairs Mikaeljans, treniņnometnes ietvaros sācis sparingcīņas, atklāja boksera menedžeris Raimonds Zeps.

Briedis un Mikaeljans 10. novembrī boksēsies ASV pilsētā Čikāgā.

Kā norādīja Zeps, Briedis cīņai gatavojas pēc izstrādāta plāna, šonedēļ sākot sparingus, taču vairāk boksera pārstāvis atklāt nevēlējās.

"Šobrīd varu teikt, ka viss notiek pēc plāna. Vairāk gan šobrīd neko nevēlamies teikt, lai Mairis mierīgi gatavotos novembrī gaidāmajam duelim," noslēpumains bija Zeps.

Patlaban 33 gadus vecais Briedis 25 cīņās guvis 24 uzvaras, 18 gadījumos virsroku gūstot ar nokautu. Iepriekšējo dueli latvietis aizvadīja jūlijā, pārliecinoši pēc punktiem uzvarot francūzi Brandonu Delorjē.

Tikmēr 27 gadus vecais armēņu izcelsmes bokseris karjeras laikā 24 cīņās izcīnījis 23 uzvaras, desmit no tām gūstot ar nokautu. Gevors iepriekšējo cīņu aizvadīja pērnā gada septembrī, kad uzvarēja amerikāni Aizeju Tomasu.

Abi bokseri sacentīsies pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kilogramiem). Briedis šajā svara kategorijā Pasaules boksa supersērijā izlikts ar pirmo numuru. Ja iepriekšējā sezonā izsētie bokseri varēja paši izvēlēties sev pretiniekus no pārējiem dalībniekiem, tad šoreiz supersērijas rīkotāji paši izlēma ceturtdaļfināla pārus. Šāda turnīra sistēma panākta, vienojoties ar četrām vadošajām boksa organizācijām.

Ar otro numuru turnīrā izlikts kubietis Juniers Dortikoss, kurš spēkosies ar poli Mateušu Masterņaku, trešais numurs tika Polijas bokserim Kšištofam Glovackim, kura pretinieks būs krievs Maksims Vlasovs, bet ceturtais numurs iedalīts Krievijas pārstāvim Ruslanam Faiferam, kuram gaidāma cīņa ar amerikāni Endrū Tabiti.

Briedis pagājušās sezonas supersērijas turnīrā pusfinālā piekāpās ukrainim Oleksandram Usikam.

Pēcāk Usiks finālā pieveica arī krievu Muratu Gasijevu, kļūstot par pirmā turnīra uzvarētāju un arī absolūto pasaules čempionu pirmajā smagajā svarā. Ukraiņa īpašumā pašlaik ir Pasaules Boksa padomes (WBC), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempiona jostas.

Usiks šoreiz supersērijā nepiedalīsies, līdz ar to šosezon turnīrā, iespējams, netiks dalītas čempionu jostas. Plānots, ka ukrainis savas jostas aizstāvēs novembrī, kad viņam tiek paredzēta cīņa ar britu Toniju Beljū.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu