TVNET pa Transsibīrijas maģistrāli dosies pie latviešu diasporas Krievijā (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Ziemeļvalstu Ministru padome piešķīrusi 225 000 eiro atbalstu vairākiem Baltijas valstu medijiem mazākumtautību projektu īstenošanai, informēja padomes pārstāve Inga Puriņa.

Portāls "Tvnet" ir viens no šiem medijiem. Viens latviešu un viens krievvalodīgais žurnālists dosies pa Transsibīrijas maģistrāli pie latviešu diasporas Krievijā, lai vēstītu par tās likteņiem un iekļaušanos vietējā sabiedrībā. 

“Pateicoties Ziemeļvalstu Ministru padomei mēs varēsim īstenot ļoti interesantu projektu, kurš, kā mēs ticam, palīdzēs labāk saprast mūsu lielo kaimiņu un tur dzīvojošus cilvēkus. Mūsu žurnālisti izbrauks visu Krieviju ar vilcienu, lai satiktos gan ar vietējiem iedzīvotājiem, gan ar latviešu diasporas pārstāvjiem. Mērķis ir - saprast vairāk par mūsu kopīgo un atšķirīgo vēsturi, atrast punktus, kuri mūs vieno vai šķir, izstāstīt lasītājiem, kā dzīvo Krievija ārpus Maskavas,” - saka "Rus Tvnet" galvenā redaktore Jūlija Baranska.

"Mazākumtautību valodu mediji Baltijas valstīs spēlē nozīmīgu lomu demokrātijas un iekļaujošas sabiedrības veidošanā. Šī grantu programma nepretendē atrisināt visas problēmas un izaicinājumus, ar ko mediju nozare saskaras tehnoloģisko pārmaiņu un mediju patēriņa paradumu maiņas laikā. Mēs tomēr ceram, ka programma palīdzēs stiprināt ilgtspējīgus un neatkarīgus plašsaziņas līdzekļus mazākumtautību valodās," pauž Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja Latvijā direktors Stēfans Ēriksons.

No 75 iesniegtajiem projektiem atbalstu saņems 29 - 11 projekti no Lietuvas, deviņi - no Latvijas un deviņi no Igaunijas.

No Latvijas finansiālo atbalstu saņems arī  žurnāls "Rīgas Laiks" krievu valodas satura izstrādei žurnāla krievu valodas izdevumā, laikraksts "Ezerzeme" uzņēmējdarbības veiksmēm un izaicinājumiem Latgalē veltītu stāstu radīšanai un laikraksts "Kurzemes Vārds" rakstu ciklam nedēļas laikrakstā krievu valodas izdevumā "Liepājas nedēļa".

Ziņu portāls "Delfi" finansiālo atbalstu saņems analītisko pārskatu radīšanai krievu valodā "Dienas stāsts", nacionālā informācijas aģentūra LETA - analītiskā saturu radīšanai krievu valodā, scenāriste Elvita Ruka - publikāciju sērijai par romu tautības pārstāvjiem, portāls "Smartlatvia.lv" - rakstu sērijai par demogrāfiju un migrāciju.

 Laikraksts "Latgales Laiks" saņems līdzekļus stāstu radīšanai par krievvalodīgajiem iedzīvotājiem un etniski jauktām ģimenēm Latgalē.

Vadošie mediji, kā arī ārštata žurnālisti, kas darbojas vienā no trim Baltijas valstīm, varēja pieteikties finansiālam atbalstam līdz 10 000 eiro apmērā ar projekta realizācijas laiku līdz vienam gadam.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu