Floridas štatam tuvojas "potenciāli katastrofiskais" orkāns "Maikls"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Šķietami neliela tropiskā vētra "Maikls" pāraugusi orkānā, kas tuvojas ASV Floridas štatam. Nacionālais viesuļvētru centrs vētru raksturojis kā bīstamu cilvēku dzīvībām, brīdinot par stipru vēju un plūdiem, ziņo "USA Today". Desmitiem tūkstošiem cilvēku dots rīkojums evakuēties.

Gaidāms, ka otrdien vētra vēl vairāk pastiprināsies, kļūstot par trešās kategorijas viesuļvētru.

"Tā ir liela vētra," pirmdienas vakarā sacīja Floridas gubernators Riks Skots. "Milzīga vētra. Neko tādu [Floridas ziemeļrietumi] nav pieredzējuši gadu desmitiem."

Nacionālais Meteoroloģijas dienests nodēvēja tuvojošos orkānu par "potenciāli katastrofisku vētru". "Sagatavošanās jāpabeidz ne vēlāk kā otrdienas rītā," brīdināja dienests.

35 Floridas apgabalos izsludināts ārkārtas stāvoklis. Vairākiem desmitiem tūkstošiem cilvēku trijos Floridas apgabalos dots rīkojums evakuēties, ziņo aģentūra "Reuters".

Sagatavošanās darbos piedalās apmēram 1250 Nacionālās gvardes karavīri, un vēl vairāk nekā 4000 karavīri ir gatavībā iesaistīties.

Otrdien piekrastes apgabalos tika slēgtas valsts iestādes, skolas un universitātes. Tās paliks slēgtas līdz nedēļas beigām.

Gaidāms, ka Floridas krastus vētra sasniegs trešdien, bet pēc tam virzīsies Dienvidkarolīnas un Ziemeļkarolīnas virzienā. Karolīna joprojām atkopjas no vētras "Florensa" nodarītajiem postījumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu