Aleksandrs Sokolovs nāk klajā ar atklātu vēstuli jaunās Saeimas deputātiem (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aleksandra Sokolova privātais arhīvs

Fotogrāfs Aleksandrs Sokolovs, kurš sociālajos tīklos regulāri pauž savu viedokli par aktuālo Latvijā, šoreiz pašmāju “Facebook” lietotājus ieinteresējis ar atklātu vēstuli 13. Saeimas deputātiem, kuri tika ievēlēti 6. oktobrī un vadīs mūsu valsti nākamos četrus gadus.

"Čau, deputāt! Kopš šodienas tava dzīve manāmi uzlabosies. Apsveicu! Bet tagad klausies uzmanīgi: es par tevi atdevu savu balsi. Es negribu vilties. Man ir tikai dažas elementāras prasības par to, ko tev vajag darīt un ko labāk ne.

Es gribu valdību, kuru es cienītu un ar kuru lepotos. Vienmēr paturi prātā, ka valdības mērķim ir jābūt IEDZĪVOTĀJU LABKLĀJĪBAS UZLABOŠANAI. Tas nozīmē, ka nodokļi ir pakāpeniski jāsamazina. Cenām arī ir jāslīd uz leju, nevis uz augšu. To visu nodrošināt ir tavs tiešais darbs. Centies panākt, lai svarīgas pamatlietas cilvēkiem būtu pieejamākas - lētāka elektroenerģija, gāze, produkti un zāles.

Pirms pieņem kādu lēmumu vai jaunu likumu, uzdod sev jautājumu: "Vai no tā būs labums tautai?" Vai tiešām būs? Es gribu RACIONĀLU valdību. Es gribu, lai tavi lēmumi balstās tikai uz loģiku un veselo saprātu. Dari tā. Es negribu, lai man būtu šaubas par tavu godīgumu. Negribu pat aizdomāties par to, ka personīgās intereses tev ir būtiskākas par manām un visas tautas interesēm.

Es ļoti negribu, lai būtu sajūta, ka tu mani čakarē. Negribu domāt, ka tu kļuvi par deputātu, lai meklētu sev izdevību. Nemēģini iesēsties uzreiz desmitos amatu un komisiju. Tas neizskatās labi.

Es nevaru atrast loģisku pamatojumu, kāpēc valstij jākompensē tev transports un īre. Neesi tomēr no trūcīgākā slāņa. Negribu, lai būtu aizdomas, ka tu mēģini lobēt kaut kādus konkrētus uzņēmējus. Negribu redzēt, ka tu iesaisties shēmās, kuru mērķis ir valsts naudas izzagšana. Tas ir amorāli. Nedari tā. Atceries - tavs mērķis ir IEDZĪVOTĀJU LABKLĀJĪBAS UZLABOŠANA! Veiksmi!" tā Sokolovs.

Ieraksts izpelnījies arī ne mazumu komentāru.

“Valdība ir kā sieviete. Kad viņa parādās, tu viņai tici, kad viņa ir tikusi līdz tavām makam, tu paliec tukšā. Vēstule ir skaista, bet par saviem solījumiem viņi jau ir aizmirsuši.”

“Nav mums politiķu skolas. Tāpēc jau sviests sanāk. Nāk no tautas, tikai, tiekot tajā Saeimā, ļoti ātri aizmirst, ka ir tie paši letiņi, nevis kaut kādi dieva aizvietotāji.”

“Būtu jau jauki, ja deputāti tavu rakstu lasītu kā Bībeli un negrēkotu...”

“Un pie visa tā es gribu, lai ministru un citus atbildīgus amatus ieņem gudri cilvēki, nevis ielikteņi no partijām. Nekad neticēšu, ka ārsts (vai vēsturnieks, vienalga kas) var būt atbildīgs par satiksmi u.tml. Tas izskatās kā ne pārāk senā pagātnē - pēc kompartijas skolas pabeigšanas varēja ripot no amata amatā.”

Kā jau ziņots, atbilstoši jaunākajiem rezultātiem, "Saskaņa" nākamajā parlamentā iegūs 23 deputātu vietas, "KPV LV" un Jaunā konservatīvā partija - pa 16, "Attīstībai/Par" un "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - pa 13, Zaļo un zemnieku savienība - 11, bet "Jaunā Vienotība" - 8 deputātu vietas.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu