Lielāka skaidrība par topošo koalīciju - pēc JKP tikšanās ar visām partijām (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Bordāns
Jānis Bordāns Foto: TVNET

 Lielāka skaidrība par topošas koalīcijas modeli un turpmāku sarunu gaitu varētu būt pēc Jaunās konservatīvās partijas (JKP) tikšanās ar visiem politiskajiem spēkiem, kas varētu piedalīties valdības veidošanā.

Lielāka skaidrība par topošo koalīciju - pēc JKP tikšanās ar visām partijām

Pēc sarunas ar apvienību "Attīstībai/Par!" JKP premjera amata kandidāts Jānis Bordāns sacīja, ka sarunas notikušas labā gaisotnē. Partijām esot jautājumi, kur pozīcijas sakrīt, un ir pamats turpmākām sarunām. Vienlaikus Bordāns atgādināja, ka šī ir tikai otrā saruna un jātiekas arī ar citiem politiskajiem spēkiem.

"Attīstībai/Par!" līderis Daniels Pavļuts norādīja, ka pagaidām ir daudz neatbildētu un neskaidru jautājumu, piemēram, kāds būs turpmākais sarunu process, kā tas tiks organizēts, kā arī koalīcijas apveidi. Līdz ar to jāsagaida "pirmā apļa" sarunu rezultāti.

Viņš sacīja, ka "Attīstībai/Par!" un JKP ir daudz jautājumu, par kuriem ir vienprātība, bet var būt arī jautājumi, kas varētu izraisīt turpmākas diskusijas.

Līdzīgs viedoklis abām partijām ir par ārpolitikas kursa saglabāšanu, drošību, tiesiskumu un par veselības reformas pārskatīšanu.

Abi politiķi uzsvēra, ka partiju bloki vēl netiek veidoti.

Atbildot uz jautājumu par gatavību strādāt Bordāna vadītā valdībā, Pavļuts atbildēja: "Tiešā veidā šo jautājumu necilājām, bet mēs esam atnākuši uz šīm sarunām, tātad atsaucāmies iniciatīvai, ka JKP šo procesu iniciējusi un nominē savu premjeru".

Pavļuts norādīja, ka atsauksies arī "KPV LV" aicinājumam uz sarunām, taču "Attīstībai/Par" paralēlas sarunas neorganizēšot. Pavļuts gan izvairījās atbildēt uz jautājumu par iespēju strādāt "KPV LV" politiķa Alda Gobzema vadītā valdībā.

Kā ziņots, JKP šodien tikās arī ar "KPV LV". Pēc šo partiju divpusējās tikšanās politisko spēku līderi pauda, ka JKP un "KPV LV" ir daudz saskarsmes punktu, bet par bloka veidošanu vai iespējamu amatu sadalījumu vēl netiek runāts.

Abi politiķi vairījās atbildēt, kurai partijai būtu jāuzņemas vadošā loma valdības veidošanas sarunās un premjera amatu, vairākkārt uzverot, ka par amatiem netiek runāts. Abas partijas divpusējās sarunās tiksies arī ar pārējiem politiskajiem spēkiem, kas varētu pretendēt uz valdības veidošanu. Līdz ar to, kamēr šīs sarunas notiek, nekādi partiju bloki netiek veidoti, apgalvoja politiķi.

JKP trešdien iecerētas sarunas ar pašreizējiem koalīcijas politiskajiem spēkiem.

Saskaņā ar provizoriskajiem rezultātiem "Saskaņa" nākamajā parlamentā iegūs 23 deputātu vietas, "KPV LV" un JKP - pa 16, "Attīstībai/Par" un nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - pa 13, Zaļo un zemnieku savienība - 11, bet "Jaunā Vienotība" - astoņas deputātu vietas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu