KPV LV neies uz sarunām ar ZZS, ja to pārstāvēs "cilvēki bez tautas mandāta" (10)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

 Partija "KPV LV" neies uz valdības veidošanas sarunām ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), ja tajās politisko spēku pārstāvēs cilvēki bez tautas mandāta, aģentūru LETA informēja "KPV LV" līdzpriekšsēdētāja Linda Liepiņa.

"KPV LV" savu pozīciju norādījis pēc publiski izskanējušās informācijas, ka ZZS valdības veidošanas sarunās pārstāvēs arī Saeimā neievēlētie deputāta amata kandidāti - Latvijas Zemnieku savienības (LZS) priekšsēdētājs, ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis un Latvijas Zaļās partijas (LZP) valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars.

ZZS sarunu grupā ir arī 13.Saeimā ievēlētais politiskā spēka valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

"KPV LV" politiķe norādīja, ka uz sarunām ar politisko spēku varētu nākt Krauze viens pats, vai arī ZZS var izveidot citu komandu no ievēlētajiem deputātiem.

Krauze aģentūrai LETA norādīja, ka ZZS vēl apspriedīsies, kā rīkoties šajā situācijā. Politiķis skaidroja, ka politiskais spēks Brigmani un Tavaru ir izvēlējies, jo viņi ir ievēlēti par ZZS veidojošo partiju priekšsēdētājiem un pārstāv LZS un LZP atbilstoši partiju statūtiem. Abas partijas arī lēma, kuru cilvēkus virzīt par kandidātiem uz parlamentu, norādīja Krauze.

Kā ziņots, ZZS attiecīgos politiķus sarunām izvēlējušies, lai tiktu pārstāvēta gan ZZS vadība, gan politiskās apvienības abu pamatpartiju vadītāji, iepriekš skaidroja Krauze.

Lai gan ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Brigmanis 13. Saeimas vēlēšanās palicis pirmais aiz "svītras" Zemgales vēlēšanu apgabalā, politiķis norāda uz vēlētāju viņam ievilktajiem plusiem un sola turpināt darboties politikā. Politiķis neuzskata sevi par zaudētāju, jo 3. vieta ir vērtējama kā labs rezultāts un citos apstākļos, kad tiktu saņemtas trīs līdz četras vietas no apgabala, tas ļautu arī nonākt Saeimā.

Saskaņā ar provizoriskajiem rezultātiem "Saskaņai" parlamentā varētu būt 23 vietas, politiskajai partijai "KPV LV" un Jaunajai konservatīvajai partijai - katrai 16 vietas, "Attīstībai/Par!" un nacionālajai apvienībai "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - katrai 13 vietas, ZZS - 11 vietas, bet "Jaunajai Vienotībai" - astoņas vietas.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu