Skujiņš velobraucienā Itālijā izcīna savas karjeras nozīmīgāko uzvaru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Toms Skujiņš
Toms Skujiņš Foto: Reuters/LETA

Latvijas šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš no "Trek-Segafredo" vienības otrdien Itālijā izcīnīja uzvaru viendienas sacensībās "Tre Valli Varesine" (UCI kat.1.HC).

(Papildināts viss teksts.)

Latvijas sportists 212 kilometrus garajā distancē uzvaru izcīnīja pēdējos metros, kad apsteidza otrajā vietā finišējušo francūzi Tibo Pino no "Groupama - FDJ" komandas un Pīteru Kennovu no "BORA-hansgrohe", kurš dažus kilometrus pirms finiša centās aizbēgt no tuvākajiem sekotājiem.

Neilgi pirms finiša Kennovs tika panākts un izveidojās septiņu velobraucēju grupiņa. Pirmais finiša spurtu uzsāka Pino, tomēr noslēgumā viņam neizdevās izturēt Skujiņa ātrumu, francūzim samierinoties ar otro vietu.

Skujiņš otrdienas sacensību finišu sasniedza pēc četrām stundām, 55 minūtēm un 40 sekundēm.

Par šo panākumu latvietis nopelnījis arī 200 Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) punktus.

Pašlaik 27 gadus vecais Skujiņš savas karjeras laikā vēl ne reizi nebija uzvarējis 1.HC kategorijas sacensībās, kas prestiža ziņā ir uzreiz aiz UCI Pasaules tūres. Savas profesionālās karjeras laikā viņš ir izcīnījis septiņas uzvaras.

Tiesa, šogad Skujiņš uzvarēja vienā no posmiem UCI Pasaules tūres iekļautajā Kalifornijas velobraucienā, tomēr tā nebija uzvara atsevišķā velobraucienā.

"Tre Valli Varesine" velobrauciens notika jau 98.reizi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu