KPV LV deputāts Šmits vēl nav izlēmis par turpmāku atrašanos LZS vadībā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Jaunajā Saeimas sasaukumā ievēlētais Latvijas Zivrūpnieku savienības (LZS) prezidents, bijušais "RīgaTV 24" raidījuma vadītājs Didzis Šmits lēmumu par to, vai turpināt vadīt LZS vai nē, pieņems pēc apspriešanās ar LZS biedriem šo piektdien, 12.oktobrī plānotajā biedrības kopsapulcē par nozares aktualitātēm.

"Gribu aprunāties ar visiem LZS biedriem, vai ir prātīgi LZS vadīt arī turpmāk. Lēmums ir ļoti atkarīgs no viņu viedokļa," aģentūrai LETA sacīja Šmits.

Vienlaikus viņš norādīja, ka labprāt turpinātu vadīt LZS, ja saņems atbalstu no biedriem un gūs pārliecību, ka šo darbu var savienot ar Saeimu. "Es labprāt to darītu arī turpmāk, bet jautājums ir tīri no praktiskā viedokļa, vai abus darbus izdosies savienot," sacīja Šmits, norādot, ka jebkurā gadījumā turpinās pārstāvēt zivju pārstrādātāju un rūpnieku intereses Saeimā.

Šmits pagaidām atturējās komentēt, kā viņš rīkotos, ja partija "KPV LV" viņu virzītu zemkopības ministra amatam. "Nav tādas sarunas bijušas. Šodien mums bija tikai pirmā tikšanās ar Jauno konservatīvo partiju (JKP), kas, manuprāt, aizritēja pozitīvi, bet līdz kaut kam konkrētākam vēl ir ļoti tālu. Es tiešām neesmu domājis par šādām lietām, jo vispirms ir jātiek līdz kaut kam vairāk, lai šāds jautājums parādītos dienaskārtībā," sprieda jaunievēlētais deputāts.

Kā ziņots, saskaņā ar provizoriskajiem rezultātiem "Saskaņai" parlamentā varētu būt 23 vietas, politiskajai partijai "KPV LV" un JKP - katrai 16 vietas, "Attīstībai/Par!" un VL-TB/LNNK - katrai 13 vietas, ZZS - 11 vietas, bet "Jaunajai Vienotībai" - astoņas vietas.

No Rīgas apgabala par "KPV LV" nākamā parlamenta deputātu kļūs Saeimas deputāts un bijušais Latvijas Nacionālā teātra aktieris Artuss Kaimiņš, partijas premjerministra amata kandidāts un advokāts Aldis Gobzems, Šmits, Latvijas Nacionālā teātra aktieris Ivars Puga un SIA "Jumburgs" valdes locekle Iveta Benhena-Bēkena.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu