Oficiāli: Stokholmas un Siguldas pieteikums iekļauts 2026.gada Olimpiādes kandidāšu sarakstā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Siguldas bobsleja un kamaniņu trase.
Siguldas bobsleja un kamaniņu trase. Foto: Evija Trifanova/LETA

Zviedrijas galvaspilsētas Stokholmas un Latvijas pilsētas Siguldas kopīgais pieteikums otrdien Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) izpildkomitejas sēdē tika oficiāli iekļauts saīsinātajā 2026.gada Ziemas olimpisko spēļu rīkošanas kandidāšu sarakstā.

Kā iepriekš jau prognozēts, bez Stokholmas un Siguldas pieteikuma otrdien oficiāli tika apstiprinātas arī Kanādas pilsētas Kalgari un Itālijas pilsētu Milānas un Kortīnas d'Ampeco pieteikumi.

Ja pie Olimpiādes rīkošanas tiks Stokholma, tā sacensības kamaniņu sportā, bobslejā un skeletonā četrgades nozīmīgākajā forumā vēlas aizvadīt Siguldas trasē.

2026.gada Olimpiādes rīkotāja tiks noskaidrota nākamā gada septembrī.

Pagājušajā nedēļā SOK no kandidāšu loka svītroja Turcijas pilsētu Erzurumu, paliekot vairs tikai trim kandidātēm.

Iepriekš savu kandidatūru atsauca zemestrīces skartā Japānas pilsēta Saporo. Savukārt jūnija sākumā Šveices kantona Valē iedzīvotāji referendumā neatbalstīja Sjonas pilsētas kandidēšanu, bet mēnesi vēlāk no cīņas par olimpiādi izstājās Austrijas pilsētu Grācas un Šlādmingas apvienotā kandidatūra.

Zīmīgi, ka līdzīgs referendums novembrī ir iecerēts arī Kalgari, turklāt sabiedrībā valdot liela neskaidrība, vai šai pilsētai un Kanādai ir nepieciešamas olimpiskās spēles.

Šī gada Ziemas olimpisko spēļu mājvietai Phjončhanai no Dienvidkorejas savulaik rīkot četrgades nozīmīgāko forumu bija tikai divas konkurentes - Minhene (Vācija) un Ansī (Francija), kamēr Ķīnas galvaspilsēta Pekina uzvarēja cīņā par tiesībām rīkot 2022.gada Ziemas olimpiskās spēles ar tikai vienu citu pilsētu - Almati no Kazahstānas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu