5 ieteikumi, kā atgūt iemīlēšanās sajūtu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Ikvienās attiecībās mēdz iezagties rutīna, un tādos brīžos vajag sev atgādināt tās īpašās sajūtas, kas valdīja starp partneriem iepazīšanās sākumā, - kā atjaunot "taureņu sajūtu" vēderā? Padomus sniedz psihoterapeite Aina Poiša.

"Ģimenes dinamikā iet uz priekšu, un ar katru pavērsienu ģimenē notiek izmaiņas. Kad sākušās ikdienas rūpes un raizes, taurenīši vairs vēderā tāpat vien neatnāk, tad ir vajadzīga darbošanās, piemēram, vīrs pārsteidz sievu vai sieva - vīru," stāsta psihoterapeite. "Tie vairs nav tie taurenīši, jo esam piezemēti. Bērni prasa, lai mēs būtu stabili un sniegtu drošību, bet taureņi parasti aizrauj kaut kur vairāk debesīs. Tomēr, jā, arī šī sajūta reizēm ir jāatsauc atmiņā, lai saprastu, cik ļoti partneri viens otram nozīmē."

Psihoterapeite Aina Poiša iesaka, kā atgūt tauriņu sajūtu vēderā

Runā un uzklausi

Jebkurās attiecībās komunikācija ir pamatu pamats, bet īpaši tas kļūst nozīmīgi tajā brīdī, kad rodas pāru attiecības. „Jo vairāk laika pāris pavada sarunās viens ar otru, jo vairāk viņi iepazīst viens otru, un rezultātā attiecības kļūst ciešākas,” stāsta psihoterapeite Aina Poiša. „Sarunājoties godīgi vienam ar otru, retāk gadīsies situācija, kad partneros krāsies dusmas, naids, neizrunātas sāpes. Un pat tad, ja ir grūti atklāti runāt par kādiem smagākiem jautājumiem vai attiecībās radusies krīze, tas ir nepieciešams, lai pāris virzītos uz saskaņu.

Atvēliet laiku viens otram

Dzīve ir steidzīga - bērni, ģimene, darbs, sociālā dzīve, var būt visai grūti to sabalansēt. Tomēr tas ir iespējams, atrodot laiku, ko pāris pavada divatā, un aizbēgot no citām lietām un cilvēkiem. „Ja nav iespējams būt tikai divatā prom no ikdienas, tad vismaz vēlams, lai pāris kopīgi darītu lietas, kas patīk abiem partneriem,” iesaka Aina Poiša. „Atrast laiku ne vienmēr ir viegli, tomēr tas ir labākais paņēmiens, kā saglabāt mīlošas attiecības.”

Arī ikdienas sīkumi ir svarīgi

Vienalga, vai tā būtu e-pasta ziņa, mīļa zīmīte uz spoguļa, atstāta vēstulīte makā vai ielikta šokolādes tāfelīte somā, mīlestības izpausmi tas nezaudē ne pēc 5, ne 50 kopā pavadītiem gadiem. To zina arī psihoterapeite: „Pārāk bieži pāris pēc iemīlēšanās fāzes aizmirst, cik svarīgi ir ikdienas sīkumi. Pat e-pasta ziņa „Es Tevi mīlu!” spēj radīt otrā siltuma sajūtu sirdī. Tas neprasa daudz no mums, bet otram var atgādināt, cik svarīgi esam viens otram. Tieši mazās lietas veido lielas lietas - mīlestību.”

Esi atbalstoša

„Tas, vai partneris atbalsta otra partnera nodarbošanos, domas un darbības, parāda, cik daudz pāris ir gatavs ziedot viens otra labā,” atklāj psihoterapeite. „Ja pāra abas pusītes atbalsta aizraušanās un nemēģina uzspiest viens otram laika pavadīšanu tikai divatā, tas norāda, ka abi ciena viens otru un ir svarīgi, ka partneri attīstās kā personības.”

Šeit un tagad

Viens no labākajiem paņēmieniem, kā saglabāt tauriņus vēderā jebkurās attiecībās, ir koncentrēties uz to, kas notiek šeit un tagad. „Sevis šaustīšana par pagātnes grēkiem vai stresošana par nākotni nevar dot neko pozitīvu nevienās attiecībās. Tā vietā svarīgi fokusēties uz to, kas notiek tieši tagad,” uzskata Aina Poiša. „Ja, esot kopā, partneri šajā brīdī domās tieši viens par otru, nevis darbiem, kas palikuši nepadarītu, laiks kopā tiks pavadīts daudz kvalitatīvāk.”

Pastāsti, kādi ir tavi paņēmieni, kā vēderā saglabāt tauriņus! Kuri ikdienas sīkumi  ikdienā jums palīdz justies tā, it kā būtu tikko iemīlējušies?

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu