Vācijā aizturēts iespējamais Bulgārijas žurnālistes slepkava

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Vācijā aizturēts jauns aizdomās turamais saistībā ar Bulgārijas televīzijas žurnālistes Viktorijas Marinovas slepkavību, otrdien paziņojusi Bulgārijas prokuratūra, apstiprinot iepriekš izskanējušās mediju ziņas.

(Papildināta ziņa.)

Bulgārijas ģenerālprokurors pavēstīja, ka Bulgārija izdevusi Eiropas orderi Severina K. aizturēšanai aizdomās par Marinovas slepkavību. Prokurors paziņoja, ka krievu izcelsmes Bulgārijas pilsonis aizturēts Vācijā.

Bulgārijas nacionālā televīzija ziņo, ka 20 līdz 30 gadus vecais aizdomās turamais svētdien no Bulgārijas bija devies uz Vāciju, kur dzīvo viņa māte.

Vācijas varasiestādes pagaidām attiekušās apstiprināt aizturēšanas faktu.

Telekanāls TVN vēsta, ka šis vīrietis nepazinis noslepkavoto žurnālisti.

Savukārt raidorganizācija BTV ziņo, ka policija ir atradusi žurnālistes mobilo telefonu aizdomās turamā dzīvoklī Rusē.

30 gadus vecā žurnāliste tika nežēlīgi piekauta, izvarota un nožņaugta. Viņas līķis sestdien tika atrasts parkā Ruses pilsētā netālu no Donavas.

Iepriekš saistībā ar šo slepkavību bija aizturēts kāds Rumānijas pilsonis, bet pierādījumu trūkuma dēļ viņu atbrīvoja.

Marinova bija neliela telekanāla TVN direktore un vadīja divus raidījumus, vienā no kuriem viņa intervēja pētniecisko žurnālistu Atilu Biro no Rumānijas projekta "Rise" un kolēģi no Bulgārijas portāla "Bivol.bg" Dimitaru Stojanovu. Viņi tika aizturēti septembrī uz dienvidiem no Sofijas, kur izmeklēja lietu par krāpšanos ar Eiropas Savienības (ES) fondiem.

Raidījums par Biro un Stojanovu bija pēdējais Marinovas veikums, pirms viņa tika nogalināta.

Prokuratūra pirmdienas vakarā paziņoja, ka sākusi izmeklēšanu par iespējamo krāpšanos ar ES fondiem, kamēr policija turpina izmeklēt Marinovas slepkavību.

Bulgārijas Iekšlietu ministrija atklāja, ka prokuratūra izmeklē celtniecības kompāniju "GP Group", kas tiek turēta aizdomās par krāpšanos ar ES līdzekļiem, un iesaldēja 14 miljonus eiro no kompānijas līdzekļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu