VID jaunais vadītājs varētu būt zināms oktobra beigās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis
Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) jaunais vadītājs varētu būt zināms oktobra beigās, trešdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis.

Viņš informēja, ka šajā un nākamajā nedēļā notiek uz otro kārtu izvirzīto sešu pretendentu klātienes intervijas, bet pēc tam trešās kārtas ietvaros, kas varētu ilgt nedēļu, tiks vērtēta pretendentu kompetence. Vienlaikus pārbaudes veic arī drošības iestādes. "Tādējādi oktobra beigās, es ļoti ceru, komisija būs spējīga pabeigt darbu," teica Citskovskis.

Tāpat viņš norādīja, ka uz otro kārtu izvirzīto pretendentu vārdus nevar atklāt. "Vārdus mēs nevaram atklāt. Visos šajos konkursos viens no pamatprincipiem, kas tiek nodrošināts visiem pretendentiem, ir neatklāt pretendentu vārdus. Tā ir sava veida garantija. Jā, uzvarētājs zina, ka viņš tiks publiski apspriests medijos, ka sabiedrība apspriedīs šo kandidatūru, bet pārējo pretendentu vārdus neizpaužam," uzsvēra Citskovskis.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka kopumā Valsts kancelejā tika iesniegti 24 pretendentu pieteikumi konkursam uz VID ģenerāldirektora amatu. Savukārt uz konkursa otro kārtu VID ģenerāldirektora atlases komisija izvirzīja sešus pretendentus.

VID ģenerāldirektora amats kļuva vakants, kad naktī uz 2018.gada 10.martu negaidīti nomira VID ģenerāldirektore Ilze Cīrule. Viņa dienestu vadīja kopš 2016.gada novembra.

Šogad 13.martā valdība par VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāju iecēla VID ģenerāldirektora vietnieci nodokļu jomā, VID Nodokļu pārvaldes direktori Daci Pelēko.

Vēlāk uz VID vadītāja amatu tika izsludināts konkurss, kurā uzvarēja bijušais Latvijas Televīzijas valdes loceklis Māris Skujiņš, taču viņš savu kandidatūru atsauca, kad publiski izskanēja bažas par viņa reputāciju. Skujiņš gan šīs bažas noraidīja, saucot tās par "melu kampaņu".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu