Atklāta trešā starptautiskās dziesmu rakstīšanas nometnes "RIGaLIVE" sesija

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"RIGaLIVE"
"RIGaLIVE" Foto: publicitātes

Atklāta trešā starptautiskās dziesmu rakstīšanas nometnes "RIGaLIVE" sesija, kas pulcē trīsdesmit pašmāju un citu valstu mūziķus, tostarp tādus māksliniekus kā Aminata, Aija Andrejeva, Samanta Tīna, DJ Rudd un citus, biedrībā "Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas mūzikas eksports".

3. sesija norisinās no otrdienas līdz 11. oktobrim. Trešdien un 11. oktobrī deviņas komandas, kas katra sastāvēs no trīs līdz četriem mūziķiem - izpildītāja, dziesmu autora un producenta, astoņas stundas intensīvi strādās pie jaunu dziesmu tapšanas, kas katras dienas noslēgumā tiks prezentētas citām komandām un mūzikas industrijas ekspertu panelim.

"Mūziķi ir pieteikušies ar mērķi radīt materiālu jaunajiem albumiem, kas mūs priecē. Ir ļoti svarīgi, ka šis pasākums jau ir vērsts uz rezultātu, nevis uz izmēģinājumu. Ņemot vērā, ka uz 30 vietām tika iesūtīti vairāk kā 100 pieteikumu, tostarp pretendenti no Japānas, Kanādas un Lietuvas, daudziem nācās atteikt. Šobrīd jau plānojam, kā nākotnē rast iespēju nometnē piedalīties vēl vairāk dalībniekiem," skaidroja biedrības izpilddirektore Agnese Cimuška-Rekke.

Par līdz šim veiksmīgāko "RIGaLIVE" nometnes laikā tapušo dziesmu ir uzskatāma mūziķu "anša" un Kristīnes Pāžes radītā un Kaspara Ansona producētā dziesma "Zemes stunda", kura nupat interneta vietnē "YouTube" ir sasniegusi miljons skatījumus, un jau vairākus mēnešus atrodas oficiālajā Latvijas digitālo platformu atskaņošanas topa pirmajā vietā.

Citu "RIGaLIVE" skaņdarbu vidū atrodas arī dziesmas Aijas Andrejevas un DJ Rudd "Varbūt šodien, varbūt rīt", kā arī mūziķa Markus Riva izpildītā dziesma "Fade", kas iekļauta viņa jauna jaunajā albumā.

Agnese Cimuška-Rekke "RIGaLIVE" sesijā
Agnese Cimuška-Rekke "RIGaLIVE" sesijā Foto: publicitātes

"Nometnes virsuzdevums ir uzrakstīt dziesmu, ko klausītājs var saukt par savējo, un šī mūziķa spēja to paveikt atšķir amatieri no profesionāļa," teica producents Arnis Račinskis stāsta. Savukārt mūziķe Māra Upmane-Holšteine norādīja, ka nometnē ir sapulcējušies censoņi ar dažādām spējām un interesēm, tādēļ rezultāts varētu būt ļoti krāsains.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu