VL-TB/LNNK un JKP "sarežģītā attiecību vēsture" netraucēšot konstruktīvam darbam

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) un Jaunās konservatīvās partijas (JKP) politiķiem ir līdzīgas nostājas vērtību jautājumos, un organizāciju "sarežģītā attiecību vēsture" netraucēšot konstruktīvam darbam", - pēc abu partiju tikšanās pauda to līderi.

JKP premjerministra amata kandidāts Jānis Bordāns pēc abu partiju tikšanās žurnālistiem sacīja, ka apspriesta sarunu gaita, kā arī jautājumi, kur ir kopīgs skatījums un līdzīgas nostājas. Ar nacionālo apvienību kopīgie saskares punkti ir tie, kas attiecas uz vērtību sistēmu.

VL-TB/LNNK priekšsēdētājs Raivis Dzintars norādīja, ka šī bija veiksmīga pirmā tikšanās un sarunas bija "ļoti atklātas, tiešas". Abām partijām noteikti būs jautājumi, īpaši ideoloģisku vērtību jomā, kur tās varēs sadarboties, neatkarīgi no tā, kāds būs jaunās valdības modelis, teica politiķis.

"Mūsu organizācijām bijusi sarežģīta attiecību vēsture, bet ir liela vienprātība, ka šī vēsture nevar traucēt konstruktīvam darbam," teica nacionālās apvienības politiķis, piebilstot, ka valsts pašlaik ir sarežģītā situācijā ar visnotaļ sadrumstalotu jaunu parlamentu. Līdz ar to katram jāspēj spert "solīti pretī", lai iespējami ātri izveidotu rīcībspējīgu valdību, pieņemtu budžetu, piebilda politiķis.

Viņš gan uzsvēra, ka pagaidām ir pāragri runāt par jaunās valdības sastāvu. "Tomēr par to, ka ar JKP būs sadarbība tādā vai citā formā, esmu pilnīgi drošs," piebilda Dzintars.

Foto: Paula Čurkste/LETA

Pirms vēlēšanām JKP politiķis Juris Jurašs pauda, ka viņa rīcībā ir nokļuvusi daļa no bijušā maksātnespējas administratora Aigara Lūša konta izdrukām, kas liecinot par pārskaitījumiem Dzintaram un VL-TB/LNNK valdes loceklim Parādniekam un viņa sievai. Pēc šā paziņojuma ar iesniegumu tiesībsargājošajās iestādēs vērsās ne tikai Jurašs, bet arī Dzintars. Vēlāk Dzintars sociālajā tīklā "Facebook" publicējis viņam KNAB izmeklētājas atsūtītu vēstuli, kurā teikts, ka nolemts atteikt sākt kriminālprocesu, jo nav noziedzīga nodarījuma sastāva.

Bordāns, komentējot šo situāciju, šodien teica, ka nepieciešams nodalīt "cilvēcisko no būtiskā", kā arī piebilda, ka "dzīve ir process". Viņš uzsvēra, ka tiekas ar partijām, kas saņēma vēlētāju atbalstu, un politiķiem jārīkojas kā valstsvīriem un jāveido valdība.

Kā ziņots, šodien turpināsies valdības veidošanas sarunas, kurās iniciatīvu uzņēmušās JKP un partija "KPV LV".

Valdības veidošana pagaidām rit piesardzīgi, un pēc pirmās sarunu dienas vēl nav iezīmējušās konkrētākas koalīcijas aprises.

 "Saskaņa" nākamajā parlamentā ieguvusi 23 deputātu vietas, "KPV LV" un JKP - pa 16, "Attīstībai/Par" un VL-TB/LNNK - pa 13, ZZS - 11, bet "Jaunā Vienotība" - astoņas deputātu vietas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu