Rudens kamermūzikas festivālā sevi piesaka jaundibinātais trio "Sol"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Trio "SOL" mūziķi – pianiste Agnese Egliņa, čelliste Guna Šnē un vijolnieks Georgs Sarkisjans
Trio "SOL" mūziķi – pianiste Agnese Egliņa, čelliste Guna Šnē un vijolnieks Georgs Sarkisjans Foto: publicitātes

Rudens kamermūzikas festivāla koncertā “Mocarts, Mendelszons un Vasks”, kas notiks 17. oktobrī Mazajā ģildē, uz skatuves kāps jaundibinātā trio "Sol" mūziķi – pianiste Agnese Egliņa, čelliste Guna Šnē un vijolnieks Georgs Sarkisjans, kuri ir Lielās mūzikas balvas nominanti vai laureāti.

Pirmajam skatuves uznācienam Latvijā ansamblis izraudzījies pēdējo no Volfganga Amadeja Mocarta Vīnē komponētajiem klavieru trio, Fēliksa Mendelszona kameropusu, kā arī Pētera Vaska putnu mīļotājam Olivjē Mesiānam veltīto darbu “Epizodes un mūžīgais dziedājums”.

Agnese un Guna jau vairākus gadus muzicē ansamblī Art-i-Shock, bet Georgs ir starptautisku konkursu laureāts, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra koncertmeistars ar ievērojamu pieredzi ansambļa saspēlē.

Čelliste Guna Šnē: “Sol latīņu valodā nozīmē Saule, kuras klasiskā lodes forma veidojas, dažādām gāzēm mijiedarbojoties un radot spēcīgu enerģiju. Saules gāzu sastāvā ir trīs pamatelementi. Ūdeņradis – klavieres (viegli uzliesmojošs). Hēlijs – vijole (gaisīgs). Skābeklis – čells (Stabils. Tuvāks zemei). 

“Agneses Egliņas enerģija ir iedvesmojusi daudzus mūziķus Latvijā un pasaulē. Viņa ir daudzu muzikālu projektu iniciatore un dalībniece. Agnese muzicē ar spilgtākajiem Latvijas mūziķiem, piedalās izcilāko Eiropas profesoru meistarklasēs kā koncertmeistare,  kopā ar domubiedriem radījusi auglīgu augsni klasiskās mūzikas attīstībai Āfrikā,” tā savu kolēģi raksturo Guna Šnē. “Savukārt Georga Sarkisjana dzīves un muzikālo vērienu vislabāk būtu raksturot ar vārdu “ātrums”. Viņš ātri brauc ar auto, ātri pārvietojas pa planētu Zeme un zibenīgi kustina pirkstus uz vijoles. Ātri apvieno darbu LNSO koncertmeistara amatā Rīgā, solo, kamermūzikas projektus un privātās mūzikas skolas vadību Vācijā, kā arī regulārus ceļojumus uz Japānu, tai skaitā, lai apprecētos klasiskā japāņu stilā, tērpts zīda kimono.”

Guna Šnē ir studējusi Vācijā, koncertējot dažādu starptautisku orķestru sastāvā vairākās pasaules valstīs. Ilgus gadus būdama valsts kamerorķestra Sinfonietta Rīga čellu grupas koncertmeistare, pēdējā laikā vairāk pievērsusies kamermūzikai.

Koncerts “Mocarts, Mendelszons un Vasks” notiks arī 9. oktobrī pl.18.00 Limbažu novada pašvaldības administratīvajā ēkā un 11. oktobrī Preiļu novada Kultūras centrā pl.19.00.

Rudens kamermūzikas festivālu atbalsta Rīgas dome, Valsts kultūrkapitāla fonds, Jūrmalas pilsētas dome. Biļetes “Biļešu paradīzes” kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu