Izsoļu nams noliedz, ka būtu zinājis par Benksija darba pašiznīcināšanos

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Britu ielu mākslinieka Benksija darbs izsolē Londonā. 6.oktobris, 2018
Britu ielu mākslinieka Benksija darbs izsolē Londonā. 6.oktobris, 2018 Foto: SOCIAL MEDIA/REUTERS

Izsoļu nams "Sotheby’s" noliedzis, ka zinājis iepriekš par grafiti mākslinieka Benksija (Banksy) darba "Meitene ar balonu" pašiznīcināšanos, kas pēc izsoles par 1,1 miljonu mārciņu pārvērtās mazās strēmelēs.

Atgādinām, ka nedēļas nogalē Londonas mākslas aprindas pārsteidza negaidīts gājiens: "Sotheby's" izsoles laikā pēc minētā Benksija darba pārdošanas tika iedarbināts rāmī esošais smalcinātāja mehānisms, kas līdz pusei sagraizīja audeklu smalkās strēmelēs. Noslēpumainais britu ielu mākslinieks Benksijs vēlāk atklāja, ka sagatavošanās šim izgājienam esot notikusi "pirms vairākiem gadiem".

Pēc notikušā izsoļu nams saņēmis pārmetumus, ka noteikti zinājis par iebūvēto mehānismu - profesionāļiem to vajadzēja pamanīt.

Mārketinga eksperts Endrjū Blohs tviterī rakstījis, ka tas ir tuvu neiespējamam, ka izsoļu nams neko par to visu nezināja.

"Izsoļu namam ir pienākums izpētīt mākslas darbu pirms izsoles, un profesionāļiem noteikti vajadzēja pamanīt, ka rāmja apakša ir biezāka un tajā ir caurums," viņš raksta. "Ja darbs ir miljonu vērts, tas tiktu īpaši rūpīgi izpētīts. Ir gandrīz neiespējami, ka mehānisms netiktu pamanīts."

Izsoļu nama pārstāvji komentējuši, ka tiešām nav neko zinājuši.

Benksija identitāte nav zināma, taču tiek uzskatīts, ka noslēpumainais ielu mākslinieks uzaudzis Bristolē.

2017. gada balsojumā "Meitene ar balonu", kas parādījās uz veikala ārsienas Londonā, tika atzīts par Lielbritānijas iedzīvotāju iecienītāko mākslas darbu.

Mākslas tirgotājs Džojs Saiers portālam "The Independent" sacīja, ka lielās ažiotāžas dēļ, ko sacēla Benksija darba pašiznīcināšanās, tā vērtība palielinājusies par "50% kā minimums", bet varbūt pat dubultojusies. "Sotheby's" neatklāj, kas iegādājās mākslas darbu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu