Šādas dragreisa sacensības tu nekad nebūsi redzējis (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP / Scanpix

Jaunajā Stambulas starptautiskajā lidostā, kas lidmašīnas un pasažierus sāks apkalpot tikai 29.oktobrī, septembra beigās norisinājās aviācijas, kosmosa un tehnoloģiju festivāls Teknofest. Tā ietvaros tika ne tikai raisīta jaunās paaudzes interese par tehnoloģijām, bet arī sarīkotas iespaidīgākās dragreisa sacensības, kādas jelkad redzētas.

Līdz šim ir bijuši mēģinājumi salīdzināt, cik ātri ir pilnīgi atšķirīgi transporta līdzekļi, piemēram, Airbus A320 pasažieru lidmašīna un Ferrari, tomēr šis duelis ne tuvu nebija tik iespaidīgs kā Turcijā sarīkotā skriešanās.

Teknofest ietvaros notikušajās dragreisa sacensībās viens otram līdzās uz trim paralēlām taisnēm stājās 310 zirgspēku superbaiks Kawasaki Ninja H2RFormula 1 bolīds, trīs superauto - Tesla Model S P100D, Aston Martin Vantage un Lotus Evora 430GT, iznīcinātājs F16 Falcon, kā arī privātā lidmašīna. 

Šajā cīņā nepārspēts palika pieckārtējais Supersport World Championship sērijas pasaules čempions Kenans Sofuoglu ar Kawasaki. Viņš ceturtdaļjūdzes jeb 402 metru distanci veica 9,254 sekundēs. Otrais līniju šķērsoja austrietis Patriks Frīzahers ar formulu, bet trešais palika Erhans Gunars ar F16.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu