Rozenberga: Esam veiksmīgi pārslēgušās no Pasaules kausa uz sezonu klubā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dita Rozenberga
Dita Rozenberga Foto: LETA

Septiņas "TTT Rīga" basketbolistes, kuras septembrī Latvijas izlases sastāvā piedalījās Pasaules kausa izcīņā, veiksmīgi pārslēgušās uz sezonu klubā, atzina rīdzinieču uzbrucēja Dita Rozenberga.

"TTT Rīga" otrdien FIBA Eirolīgas kvalifikācijas pirmajā mačā savā laukumā 67:56 uzvarēja valstsvienības līderes Anetes Šteinbergas pārstāvēto Itālijas klubu Venēcijas "Umana Reyer". Komanda, kas būs labāka divu spēļu summā, iekļūs FIBA Eirolīgas pamatturnīrā. Atbildes spēle piektdien notiks Venēcijā.

"Pirmo spēli aizvadījām mājās, tāpēc 11 punktu pārsvaru nevar uzskatīt par lielu. Šī spēle bija vienkārši jāuzvar, bet Venēcijā būs ļoti grūti," atzīmēja Rozenberga.

Septiņas no "TTT Rīga" basketbolistēm komandai pievienojās tikai septembra beigās, jo pārstāvēja Latviju Pasaules kausa izcīņā.

"Sagatavojāmies jau izlasē, kur kopā bijām divus mēnešus, tāpēc ir sajūta, ka sezona rit jau kādu laiku. Komandā sastāvs ir gandrīz tāds pats kā izlasē, klāt nākušas divas amerikānietes, kā arī Ieva Kūlīte un Karlīne Pilābere. Uzvara ir labs iesākums jaunajai sezonai," stāstīja Rozenberga.

Viņasprāt, atbildes mačā vajadzētu noturēt labo spēli aizsardzībā, kā arī uzlabot spēli uzbrukumā.

"Kopumā spēlējām labi, bet varējām vēl labāk. Pati 12 minūšu laikā nopelnīju četras piezīmes, varēju aizsardzībā nospēlēt gudrāk. Cik varēju, tik palīdzēju komandu. Mēs spēlējam ātru un agresīvu basketbolu, tāpēc arī pieļauto kļūdu skaits ir lielāks," skaidroja Rozenberga.

Latvijas izlase ar Rozenbergu sastāvā Pasaules kausa apakšgrupā piedzīvoja trīs zaudējumus, kā rezultātā izslēgšanas turnīram nekvalificējās.

"Noskaņojums pēc Pasaules kausa nebija emocionāli patīkams, taču mums bija pietiekami daudz laika sagatavoties, jo bija divi mači Eiropas līgā. Trešdien atgriezāmies Rīgā un jau piektdien bija treniņš. Pasaules kauss bija pavisam cits turnīrs, esam profesionāles un protam pārslēgties," pauda Rozenberga.

Viena no lielākajām motivācijām iekļūt Eirolīgas pamatturnīrā ir, lai valstsvienības spēlētājas iegūtu augsta līmeņa spēļu praksi.

"Ja mēs spēlēsim Eirolīgā, tā būs mums neatsverama pieredze. Nākamajā gadā Latvijā būs Eiropas čempionāts. Spēlējot visu gadu augstākajā līmenī, uzkrāsim pieredzi un būsim vēl labāka komanda arī izlasē," uzsvēra Rozenberga.

FIBA Eirolīgas kvalifikācijā astoņas komandas cīnīsies par četrām ceļazīmēm uz pamatturnīru. Kvalifikāciju nepārvarējušās komandas sezonu turpinās FIBA Eirokausā. Šosezon FIBA Eirolīgas pamatturnīrā piedalīsies 16 komandas, no kurām 12 uzreiz bija garantēta vieta pamatsacensībās.

"TTT Rīga" un "Umana Reyer" dueļa uzvarētājas sezonu turpinās FIBA Eirolīgas B grupā, sacenšoties pret Kurskas "Dinamo" (Krievija), Stambulas "Fenerbahce", Stambulas "Hatay" (abas - Turcija), Aijas Putniņas pārstāvēto Salamankas "Perfumerias Avenida" (Spānija), Šopronas "Uniqa" (Ungārija), "Flammes Carolo" (Francija), kā arī Pireju "Olympiakos" (Grieķija) un Krakovas "Wisla Canpack" (Polija) kvalifikācijas pāra uzvarētājām.

Tikmēr zaudētājas gaida spēles FIBA Eiropas kausa G grupā, tiekoties ar Ungārijas komandu Miškolcas DVTK, Čehijas vicečempioni "Brno" un Nantes "Reze" (Francija) vai Beļģijas vienību Lježas "Panthers".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu