Rīgas "Dinamo" cieš sesto neveiksmi pēc kārtas (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša / LETA

Rīgas "Dinamo" piektdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē savā laukumā ar 1:3 (0:1, 0:1, 1:1) piekāpās Latvijas aizsarga Krišjāņa Rēdliha pārstāvētajai Pekinas "Kuņluņ Red Star" komandai, ciešot sesto neveiksmi pēc kārtas.

Vienīgos vārtus "Dinamo" rindās guva Andris Džeriņš, bet "Kuņluņ Red Star" sastāvā ar precīziem metieniem izcēlās Ville Lajunens, Olli Palola un Brendons Jips

Rēdliham šī bija debijas spēle Pekinas vienības rindās, kamēr "Dinamo" sastāvā pirmo maču aizvadīja uzbrucējs Rihards Marenis.

"Dinamo" spēles pirmo 20 minūšu laikā bija viena iespēja spēlēt vairākumā, taču kārtējo reizi šosezon rīdzinieki neizmantoja iespēju gūt vārtus, atrodoties skaitliskajā pārsvarā. Mājiniekiem bija vairākas labas izdevības atklāt rezultātu, kas palika neizmantotas, uz ko atbildēja "Kuņluņ Red Star", kas sešas minūtes pirms perioda beigām atklāja mača rezultātu pēc soma Lajunena precīzā metiena.

Latvijas komanda jau otrās trešdaļas 12.sekundē palika mazākumā, kad noteikumus pārkāpa Kevins Klārks. Spēli nevienādos sastāvos "Dinamo" izturēja, bet vēlāk vēlreiz tika pie vairākuma iespējas, kuru gan neizmantoja. Pēc Miķeļa Rēdliha noraidījuma "Dinamo" otro reizi mačā bija spiesta spēlēt četru hokejistu sastāvā, bet Pekinas komanda vārtus guva tieši divas minūtes pēc noraidījuma, kad pēc izspēles ripu vārtos raidīja cits soms Palola. Atlikušajās otrā perioda minūtēs rezultāts nemainījās, un "Dinamo" joprojām bija iedzinējos.

Spēles noslēdzošajā trešdaļā "Dinamo" realizēja vairākumu, kad ļoti precīzu plaukstas metienu tuvajā augšējā vārtu stūrī veica Džeriņš, rezultāta starpību samazinot līdz minimumam. Rīgas komanda spēles atlikušajā laikā savu līdzjutēju dzīta uz priekšu centās izglābties, taču tas neizdevās, turklāt Pekinas komandas rindās ripu tukšos vārtos iemeta Brendons Jips, kurš vēl paguva izvicināt dūres ar Rīgas kluba krievu leģionāru Dmitriju Šuļeninu.

Rīdzinieki ir uzsākuši trīs mājas spēļu sēriju, jo svētdien uzņems finansiālā krīzē esošo Vladivostokas "Admiral", bet otrdien spēlēs ar Habarovskas "Amur" hokejistiem.

Ģirta Ankipāna trenētā Latvijas kluba neveiksmju josla sākās vēl iepriekšējā mājas spēļu sērijā, kad ar 1:4 tika zaudēts "Soči" vienībai, bet pēc tam ar 3:7 tika kapitulēts Astanas "Baris", piecus vārtus ielaižot jau pirmajā periodā. Pēc tam "Dinamo" devās trīs izbraukuma maču sērijā, mājās neatvedot nevienu punktu. Vispirms ar 2:5 tika zaudēts Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītajai Omskas "Avangard", tad ar 3:6 piedzīvota neveiksme pret līgas pastarīti Novosibirskas "Sibirj", kam sekoja zaudējums ar 1:3 pret "Baris".

Ja sezonu rīdzinieki sāka ar piecām uzvarām astoņās spēlēs, tad tagad septiņos mačos ir izcīnīts tikai viens panākums.

Tikmēr "Kuņluņ Red Star" otrdien viesos ar 3:2 uzvarēja "Admiral", bet pēdējās septiņās spēlēs Pekinas komandai ir četras uzvaras.

Abas komandas šosezon jau tikās 16.septembrī, kad Rīgas "Dinamo" viesos Šanhajā uzvarēja ar 4:2, pirmo reizi piecos savstarpējos mačos pretiniekus pārspējot pamatlaikā. Tāpat rīdzinieki reizi bijuši labāki "bullīšos", bet vēl trīs reizes uzvarējuši "Kuņluņ Red Star" hokejisti.

Par Rēdliha pievienošanos Ķīnas klubam tika paziņots pirmdien, 37 gadus vecajam aizsargam noslēdzot divvirzienu līgumu uz vienu sezonu.

Rēdlihs šo sezonu sāka "Optibet" Hokeja līgas čempionvienībā "Kurbads", kur piecās spēlēs viņš guva divus vārtus un atdeva četras rezultatīvas piespēles. Pirms tam viņš desmit sezonas pārstāvēja tieši Rīgas "Dinamo", KHL aizvadot 449 spēles, kurās guva 37 vārtus un atdeva 99 rezultatīvas piespēles.

Pekinas kluba prezidents ir Raitis Pilsētnieks, kurš šos pienākumus veica jau pērn.

Arī Rīgas "Dinamo" oktobrī ir piedzīvojusi divas izmaiņas sastāvā, jo no komandas mēneša pirmajā dienā tika atskaitīts aizsargs Keids Feirčailds, savukārt ceturtdien Latvijas klubs paziņoja, ka komandai pievienojies Marenis. Patlaban 25 gadus vecais uzbrucējs rīdzinieku rindās centās iekļūt jau pirms sezonas sākuma, noslēdzot pārbaudes laika vienošanos, tomēr tad pie pilntiesīga līguma viņš netika. Sezonu uzbrucējs sāka OHL klubā "Mogo", septiņās spēlēs izceļoties ar četriem gūtiem vārtiem, tagad saņemot iespēju debitēt augstākā līmenī.

Rīgas "Dinamo" šosezon KHL čempionātā 16 spēlēs ir izcīnījusi sešas uzvaras, ar 13 punktiem ieņemot astoto vietu Rietumu konferencē, bet "Kuņluņ Red Star" ar 16 punktiem 16 mačos ir Austrumu konferences devītajā pozīcijā.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu, kas rīdziniekiem bija neveiksmīgākā kluba vēsturē, sastāvā notikušas ļoti būtiskas izmaiņas, jo pirmo reizi vienības vēsturē sezonas sākumā bija 12 leģionāri, kuru skaits pēc Feirčailda aiziešanas par vienu ir sarucis. Pilnībā nomainījusies vārtsargu līnija, kā arī ierindā palikuši vien trīs aizsargi no iepriekšējās sezonas.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

Rīdzinieki regulārajā turnīrā pa četrām reizēm tiksies ar Helsinku "Jokerit", Sanktpēterburgas SKA, Maskavas "Dinamo", Maskavas "Spartak" un Čerepovecas "Severstaļ" komandām, kuras tāpat kā Latvijas klubs spēlēs Bobrova divīzijā. Četras spēles tiks aizvadītas arī pret principiālo sāncensi Minskas "Dinamo", kā arī Bratislavas "Slovan", bet ar pārējiem klubiem nāksies mēroties pa divām reizēm.

Rīgas "Dinamo" aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet tagad četrus gadus "Dinamo" palikusi bez izslēgšanas turnīra.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu