Laura Upeniece debitē Dailes teātrī ar izrādi “Kāršu spēle”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gunārs Janaitis

Pirmais jauniestudējums Dailes teātra Kamerzālē šajā sezonā ir Donalda Lī Koburna “Kāršu spēle”. Ar šo izrādi ceturtdien, 11. oktobrī, Dailes teātrī debitē režisore Laura Upeniece.

Ja viesu dienā veco ļaužu pansionātā neviens neapciemo, šī viesu diena var būt visai nepatīkama. Lai kliedētu vientulību, nīgrais īgņa Vellers izklaidē attapīgo Fonsiju ar kāršu spēli. Vellers līdz šim sevi ir uzskatījis par vienu no labākajiem kāršu spēlētājiem. Bet viņš nekad mūžā nav sastapis nevienu, kam tā veiktos kāršu spēlē kā Fonsijai. Kāršu spēle ir labas zāles pret garlaicību. Tajā var paslēpties ne tikai no ārstējošā personāla un marasmātiskajiem kaimiņiem, bet arī no pašas nežēlīgās dzīves. Galu galā abiem spēlmaņiem nāksies atklāt savas kārtis. Kurš būs uzvarētājs šajā spēlē?

Amerikāņu dramaturga Donalda Lī Koburna luga “Džina spēle” saņēmusi Pulicera prēmiju dramaturģijā (1978).

Abu kāršu spēlmaņu lomās iejutīsies aktieri Juris Bartkevičs (Vellers) un Lidija Pupure (Fonsija). Iestudējuma režisore ir Laura Upeniece, tā scenogrāfiju un kostīmus veido māksliniece Gerda Šadurska, bet gaismu mākslinieks ir Rihards Sokolovs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu