Nosacīti soda autovadītāju, kurš nāvējoši traumēja MotoGP čempionu Heidenu

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nikijs Heidens
Nikijs Heidens Foto: AP/Scanpix

Itāļu autovadītājam, kurš pērn satiksmes negadījumā nāvējoši traumēja kādreizējo pasaules motošosejas čempionāta prestižākās klases "MotoGP" uzvarētāju Nikiju Heidenu, piespriests vienu gadu ilgs nosacīts cietumsods.

Heidens tika notriekts pērn Itālijas kūrortā Rimini, kad devās izbraucienā ar velosipēdu. No gūtajām galvas traumām 35 gadus vecais motobraucējs vēlāk mira slimnīcā.

Trešdien Rimini pilsētā notikušajā tiesas sēdē vārdā nenosauktajam autovadītājam prokurors pieprasīja 14 mēnešus ilgu cietumsodu, kamēr vadītāja advokāti lūdza savu klientu attaisnot.

Tiesa norādīja, ka mašīnas vadītājs pārsniedzis atļauto braukšanas ātrumu, taču ceļu satiksmes noteikumus nav ievērojis arī Heidens, kurš šķērsojis ceļu, pirms tam neievērojot STOP zīmi.

Heidens vēl pērn startēja pasaules superbaiku čempionātā, pārstāvot "Honda" vienību.

Par "MotoGP" karjeras beigām Heidens pavēstīja 2015.gadā, bet par pasaules čempionu viņš kļuva 2006.gadā, lai gan sezonas gaitā pamanījās izcīnīt tikai divas uzvaras.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu