JKP piektdien atkārtoti tiksies ar četriem politiskajiem spēkiem (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Juris Jurašs (no kreisās), Juta Strīķe un Jānis Bordāns.
Juris Jurašs (no kreisās), Juta Strīķe un Jānis Bordāns. Foto: Evija Trifanova/LETA

Jaunā konservatīvā partija (JKP) piektdien plāno rīkot vēl vienu valdības veidošanas sarunu apli ar četriem 13.Saeimā ievēlētiem politiskajiem spēkiem.

JKP plāno atkārtoti tikties ar "KPV LV", nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un  brīvībai"/LNNK, "Jauno Vienotību", kā arī apvienību "Attīstībai/Par".

Tad arī skaidrāk varētu būt zināms topošās valdības modelis un JKP piedāvājums.

Kā ziņots, JKP jaunās valdības izveidē neplāno sadarboties ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS). JKP līderis Jānis Bordāns pēc sarunas ara ZZS uzsvēra, ka viņa vadītajā valdībā ZZS nevarēs strādāt. Vienlaikus viņš piebilda, ka šāda valdība varētu tikt sekmīgi izveidota.

JKP sarunas ar ZZS par iespējamo sadarbību valdības veidošanā

Savukārt ar nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) politiķiem JKP ir līdzīgas nostājas vērtību jautājumos, un organizāciju "sarežģītā attiecību vēsture" netraucēšot konstruktīvam darbam", - pēc abu partiju tikšanās pauda to līderi.

"Saskaņa" nākamajā parlamentā ieguvusi 23 deputātu vietas, "KPV LV" un JKP - pa 16, "Attīstībai/Par" un VL-TB/LNNK - pa 13, ZZS - 11, bet "Jaunā Vienotība" - astoņas deputātu vietas.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu