JKP: ar Jauno Vienotību esam raduši vairākus kopsaucējus (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jaunās konservatīvās partijas (JKP) valdes priekšsēdētājs Jānis Bordānsi (centrā) sagaida 13. Saeimas vēlēšanu rezultātus.
Jaunās konservatīvās partijas (JKP) valdes priekšsēdētājs Jānis Bordānsi (centrā) sagaida 13. Saeimas vēlēšanu rezultātus. Foto: Edijs Pālens/LETA

Jaunā konservatīvā partija (JKP) arī ar "Jauno Vienotību" nonākusi līdz vairākiem kopsaucējiem par topošās valdības darbiem, šodien pēc abu partiju tikšanās paziņoja politisko spēku līderi.

JKP premjera amata kandidāts Jānis Bordāns žurnālistiem pauda, ka sarunā ar "Jauno Vienotību" gūts apstiprinājums, ka abas partijas grib veidot sekmīgu valdību. Tāpat rasti kopsaucēji par vairākām prioritātēm.

"Jaunās Vienotības" politiķis Krišjānis Kariņš sacīja, ka abi politiskie spēki ir vienisprātis, ka Latvijai jāsaglabā eiroatlantiskais kurss, jāvirzās uz sabalansētu valsts budžetu, jāstiprina tiesiskums, kā arī jāturpina izglītības reformas un jāveic teritoriālā reforma.

Kariņš piebilda, ka "Jaunajai Vienotībai" un JKP uzskati šajos jautājumos sakrīt un partijas redz iespējas strādāt kopā. Taujāts par iespēju atstāt opozīcijā Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), Kariņš bija izvairīgs, norādot, ka pašlaik netiekot spriests par konkrētu koalīciju, bet par darāmajiem darbiem.

Tiek runāts par mērķiem, nevis koalīcijas modeli, un Saeimā var būt spēcīgs vairākums, kas minētos mērķus varētu atbalstīt, norādīja Kariņš.

Citus aicinājumus uz valdības veidošanas sarunām, piemēram, no "KPV LV",. "Jaunā Vienotība" vēl nav saņēmusi, piebilda politiķis.

Kā ziņots, trešdien turpinājās valdības veidošanas sarunas, kurās iniciatīvu uzņēmušās JKP un partija "KPV LV".

Valdības veidošana pagaidām rit piesardzīgi, un pēc pirmās sarunu dienas vēl nav iezīmējušās konkrētākas koalīcijas aprises.

Tomēr JKP trešdien paziņoja, ka jaunās valdības izveidē neplāno sadarboties ar ZZS. Bordāns pēc sarunas ar ZZS uzsvēra, ka viņa vadītajā valdībā ZZS nevarēs strādāt. Vienlaikus viņš piebilda, ka šāda valdība varētu tikt sekmīgi izveidota.

Tikmēr kopīgi saskarsmes punkti JKP esot ar nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK).

Abu politisko spēku politiķiem ir līdzīgas nostājas vērtību jautājumos, un organizāciju "sarežģītā attiecību vēsture" netraucēšot konstruktīvam darbam", - pēc abu partiju tikšanās pauda to līderi.

"Saskaņa" nākamajā parlamentā ieguvusi 23 deputātu vietas, "KPV LV" un JKP - pa 16, "Attīstībai/Par" un VL-TB/LNNK - pa 13, ZZS - 11, bet "Jaunā Vienotība" - astoņas deputātu vietas.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu