Peru naudas atmazgāšanas lietā aizturēta opozīcijas līdere Fuhimori

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Keiko Fuhimori
Keiko Fuhimori Foto: AFP / Scanpix

Peru policija saistībā ar apsūdzībām naudas atmazgāšanā, kurā esot iesaistīts Brazīlijas būvniecības uzņēmums "Odebrecht", aizturējusi opozīcijas līderi un eksprezidenta Alberto Fuhimori meitu Keiko Fuhimori, trešdien pavēstīja viņas advokāti.

Keiko Fuhimori aizturēt pieprasījuši prokurori, kas izmeklē apsūdzības par aizdomīgiem ziedojumiem viņas vēlēšanu kampaņai, sacīja advokāte Huliana Losa.

Peru likumdevēju sapulces lielākās partijas "Tautas spēks" līdere Keiko Fuhimori tika aizturēta pēc tam, kad viņa prokuratūrā bija sniegusi liecības tiesnesim, kurš izmeklē apsūdzības par "Odebrecht" finansējumu.

Viņai noteikts desmit dienu preventīvs apcietinājums, sacīja Losa.

Lietā par ziedojumiem Keiko Fuhimori 2011.gada prezidenta vēlēšanu kampaņai aizturēti vēl 19 cilvēki.

Prokuratūra kopš jūnija izmeklē apsūdzības, ka trīs bijušie prezidenti pieņēmuši kukuļus, kas tikuši maskēti kā kampaņas finansējums no "Odebrecht" - uzņēmuma, kas nonācis politisko skandālu centrā daudzviet Latīņamerikā.

Eksprezidenti Pedro Pablo Kučinskis, Alans Garsija un Alehandro Toledo pieņēmuši nedeklarētus kampaņas ziedojumus apmaiņā pret solījumiem, ka Brazīlijas uzņēmums uzvarēs vietējos būvniecības pasūtījumu konkursos, uzskata prokurori.

Kučinskis ar nelielu balsu pārsvaru sakāva Keiko Fuhimori 2016.gada prezidenta vēlēšanās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu