Vairākus KPV LV biedrus varētu izdot kriminālvajāšanai - kā rīkosies deputāti? (31)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Partijas "KPV LV" valdes priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš
Partijas "KPV LV" valdes priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš Foto: Evija Trifanova/LETA

Izgaistot pēcvēlēšanu eiforijai, redzami diezgan lieli sarežģījumi, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja partiju apvienības "Attīstībai"/"Par" premjera amata kandidāts Artis Pabriks.

Pabriks norādīja, ka  "Attīstībai"/"Par" tikusi uzaicināta uz sarunām gan ar partiju JKP, gan KPV LV, ar kurām atsevišķos punktos viedokļi sakrituši, bet ir virkne jautājumu, kuri "rosina pārdomas".

Pabriks uzsvēra, ka "Attīstībai"/"Par" ir "liels uzstādījums uz tiesiskumu, mediju brīvību un iekļaujošu sabiedrību un demokrātiju kopumā".

"Taču partijā KPV LV pastāv iespējamība, ka vairāki no deputātiem varētu tikt nodoti kriminālvajāšanai, jo viņi ir aizdomās turamie. Uzdodot šo jautājumu partiju sarunās, mani kolēģi saņēma atbildi, ka šajā jautājumā tikšot ieturēta "vecā pozīcija" - partija balsos pret to [izdošanu kriminālvajāšanai]. Mūsuprāt tas ir nepieņemami."

Savukārt JKP neesot skaidra attieksme, vai viņiem ir pieņemami, ka deputāti rīkosies pēc šīm "vecajām metodēm". Neesot arī skaidrs, kāda abām partijām būs attieksme pret sadarbību ar medijiem.

"Protams, politiķiem ne vienmēr ir patīkami runāt ar žurnālistiem, sevišķi, ja tiek uzdoti asi jautājumi, bet mēs redzam, ka atsevišķiem [KPV LV] partijas biedriem un premjera kandidātiem ir bijusi attieksme - ieturēsim [Donalda] Trampa tipa politiku, ka jūs visi mani apmelojat, es ar jums nerunāšu, izejiet no zāles, man tas nav pieņemami."

"Runājot ar JKP, ir arī jautājumi par to, kā veidot valsts pārvaldi."

Lai saprastu situāciju, "Attīstībai"/"Par" ceturtdien sasaukusi valdes sanāksmi, lai diskutētu par radušos situāciju.

Jau vēstīts, ka KNAB kriminālprocesā par iespējamu nelikumīgu partijas "KPV LV" finansēšanu jūnijā aizturēja kopumā trīs personas.

KNAB darbinieki Saeimā aizturēja deputātu Kaimiņu. Tāpat KNAB veica kratīšanu pie partijas "KPV LV" valdes locekļa Zakatistova un uzņēmēja Viestura Tamuža.

Saeima  atbalstīja lēmumu par piekrišanu parlamentārieša Kaimiņa aizturēšanai, kā arī kratīšanai pie Kaimiņa.

KNAB kriminālprocess sākts pēc trim Krimināllikuma pantiem - par politiskās organizācijas nelikumīgu finansēšanu, par ko draud brīvības atņemšana līdz diviem gadiem, piespiedu darbs vai naudas sods, par starpniecību politiskās partijas nelikumīgā finansēšanā, par ko arī draud brīvības atņemšana līdz diviem gadiem, piespiedu darbs vai naudas sods, kā arī par partijas nelikumīga finansējuma pieņemšanu un izspiešanu, par ko draud brīvības atņemšana līdz trim gadiem, piespiedu darbs vai naudas sods.

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu