"Mozaīka" no jaunās Saeimas gaida Kopdzīves likuma pieņemšanu un cilvēktiesību stāvokļa uzlabošanu Latvijā (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu (LGBT) un viņu draugu apvienība "Mozaīka" cer, ka 13. Saeima pieņems Kopdzīves likumu, kā arī kopumā uzlabos cilvēktiesību stāvokli Latvijā, pauda apvienības valdes loceklis Kaspars Zālītis.

Pēc viņa paustā, "Mozaīka" cer, ka cilvēktiesību situācijas uzlabošana kopumā kļūs par vienu no 13. Saeimas prioritātēm.

Zālīša ieskatā, vēlēšanu rezultāti kopumā vērtējami kā pozitīvi, jo divas partijas, kuru programmas bija vērstas uz iekļaujošas sabiedrības veidošanu, ir iekļuvušas 13.Saeimā.

Vienlaikus Zālītis uzskata, ka pozitīvi vērtējams 13.Saeimā ievēlēto sieviešu un vīriešu īpatsvars, pieaugot deputāšu skaitam, kā arī tas, ka Saeimā darbosies vairāki augstas raudzes profesionāļi, kas noteikti būšot ieguvums Latvijas politikas attīstībā kopumā.

Jau ziņots, ka "Saskaņa" nākamajā parlamentā ieguvusi 23 deputātu vietas, "KPV LV" un Jaunā konservatīvā partija - pa 16, "Attīstībai/Par" un nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) - pa 13, Zaļo un zemnieku savienība - 11, bet "Jaunā Vienotība" - astoņas deputātu vietas.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu