43% uzņēmēju no jaunā parlamenta un valdības prioritāri gaida darbaspēka nodokļu samazināšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/Scanpix

Gandrīz puse jeb 43,6% Latvijas uzņēmēju no jaunā parlamenta un valdības prioritāri gaida darbaspēka nodokļu samazināšanu, jo tie sadārdzina produktu un pakalpojumu cenas, kā arī attur uzņēmējus no lielāku algu maksāšanas darbiniekiem, liecina programmatūras uzņēmuma "Tilde" grāmatvedības un uzņēmuma vadības sistēmas "Tildes Jumis" veiktā aptauja.

Savukārt 29,6% uzņēmēju uzskata, ka svarīgākais darbs ir veicināt uzņēmumu izaugsmi un ekonomikas attīstību, mazinot vispārējo nodokļu slogu, bet 20,7% vēlas, lai turpmāk par plānotajām izmaiņām ar uzņēmējdarbību saistītajos likumos valdība brīdinātu stingri noteiktā periodā pirms to stāšanās spēkā, tādējādi dodot iespēju sagatavoties.

Vienlaikus aptaujas dati atklāj, ka 51,4% respondentu uzskata, ka sagatavošanās posmam jābūt vismaz vienu gadu ilgam, bet 40,8% pietiktu ar sešiem mēnešiem. Savukārt 5% uzņēmumu uzskata sevi par pietiekami elastīgiem, lai pielāgotos izmaiņām trīs mēnešos.

"Tildes Jumis" biznesa attīstības vadītājs Viesturs Slaidiņš skaidroja, ka Latvijas uzņēmumiem ne reizi vien nācies sastapties ar sasteigtu likumu grozījumu ieviešanu, kas nav bijuši pienācīgi izskaidroti un to ieviešana sagādājusi ne mazums grūtību. "Tādēļ ir saprotama biznesa vadītāju vēlme strādāt prognozējamākā vidē, kur izmaiņām var pienācīgi sagatavoties un pielāgoties. Jo īpaši redzot, ka sadarbības partnerus citās Eiropas Savienības dalībvalstīs aizsargā likumi, kas nosaka vismaz gadu ilgu pārejas periodu," uzsvēra Slaidiņš.

Oktobra sākumā veiktajā aptaujā piedalījās gandrīz 200 Latvijas uzņēmumu pārstāvji.

"Tilde" reģistrēta 1991.gada septembrī, un tās pamatkapitāls ir 30 000 eiro. Kompānija vienādās daļās pieder valdes priekšsēdētājam Andrejam Vasiļjevam un valdes loceklim Uldim Dzenim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu