Dānijas kroņprincis ar sievu piedalīsies vairākos Latvijas simtgades pasākumos

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Dānijas kroņprincis Frederiks un kroņprincese Mērija vizītes laikā Latvijā 6. un 7. decembrī piedalīsies vairākos ar simtgadi saistītos pasākumos, aģentūru LETA informēja Dānijas vēstniecībā Latvijā.

Vēstniecībā norādīja, ka Dānija piedalās svinībās par godu Latvijas neatkarības pasludināšanai pirms 100 gadiem, un šo svinību laikā Latvijā viesosies Dānijas kroņprincis un kroņprincese, atsaucoties Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa uzaicinājumam.

Karalisko pāri Rīgas pilī uzņems Valsts prezidents un prezidenta kundze Iveta Vējone, bet pēc pieņemšanas viņi piedalīsies ceremonijā pie Brīvības pieminekļa. Vēlāk karaliskais pāris apmeklēs ansambļa "Concerto Copenhagen" koncertu, kas rīkots pēc Dānijas iniciatīvas un norisināsies Lielās Ģildes koncertzālē.

Vizītes otrajā dienā uzsvars tiks likts uz mākslu, dizainu un vēsturi. Karaliskais pāris dienas gaitā tiks iepazīstināts ar Dānijas īpašo devumu par godu Latvijas simtgadei, kas ietver arhitektu konkursu. Uzvarētājas skices veidos pamatu tam, kā bijusī "Scandinavian Tobacco" mājvieta - tabakas fabrika Rīgā, tiks pārbūvēta par jaunu kultūras namu un radošo industriju inkubatoru.

Savukārt vizītes noslēgumā karaliskais pāris dosies ekskursijā uz Latvijas Nacionālo vēstures muzeju.

Dānijas karaļnama piedalīšanās Latvijas simtgades svinībās pasvītrojot stiprās divpusējās saites starp Dāniju un Latviju, uzsvēra vēstniecībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu