Atbalsta ierosinājumu liegt bez pamatojuma prasīt darbiniekiem svešvalodu zināšanas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja Darba likuma grozījumu projektu, kurā noteikts, ka darba devējam nav tiesību prasīt no darbinieka svešvalodu zināšanas, ja tas neietilpst darba pienākumos.

Likumprojektā arī noteikts, ka darbiniekiem saziņā ar Latvijas pilsoņiem, nepilsoņiem vai cilvēkiem, kas saņēmuši uzturēšanas atļaujas, ir tiesības saziņai izmantot tikai valsts valodu.

Deputāti, atbalstot vienu Saeimas Juridiskā biroja ierosinājumu, daļēji izslēguši liegumu bez pamatojuma pieprasīt svešvalodas zināšanas no likuma panta par atšķirīgas attieksmes aizliegumu, tomēr citos likumprojekta pantos šāds aizliegums ir saglabāts.

Kā ziņots, šo likumprojektu Saeimā iesniedza nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK. Politiskais spēks norādīja, ka likumprojekta mērķis ir "novērst latviešu lingvistisko diskrimināciju darbā, kā arī veicināt latviešu palikšanu Latvijā un repatriāciju".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu