Dānijas princis Joahims militārā darba vizītē apmeklējis Latviju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caro/ScanPix

Šonedēļ Latvijā militārā darba vizītē uzturējies Dānijas princis Joahims, kurš tikās ar Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieri Leonīdu Kalniņu un apmeklēja Ādažu militāro bāzi, pavēstīja Aizsardzības ministrijas (AM) pārstāve Sandra Brāle.

Princis Joahims ar Kalniņu pārrunājis reģionālās drošības aktualitātes, kā arī Latvijas un Dānijas divpusējo sadarbību aizsardzības jomā.

Pēc tikšanās Kalniņš pauda nostāju, ka Dānijas prinča Joahima vizīte ir ļoti nozīmīga vizīte Latvijas Bruņotajiem spēkiem, jo kopš valsts neatkarības atjaunošanas pirmsākumiem Dānijas bruņotie spēki ir snieguši lielu ieguldījumu Latvijas bruņoto spēku un Zemessardzes kaujas spēju attīstībā un stiprināšanā.

Vizītes gaitā Dānijas princis apmeklēja Ādažu bāzi, kur tikās ar Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes komandieri pulkvedi Ilmāru Ati Lejiņu un Dānijas sadarbības karavīriem, kā arī iepazinās ar bāzes infrastruktūru. Princis Joahims arī piedalījās svinīgajā svecīšu nolikšanas ceremonijā, godinot starptautiskajās operācijās kritušo karavīru piemiņu.

Savukārt ceturtdien Dānijas princis Joahims apmeklēja Rīgā izvietoto NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centru un tikās ar tā direktoru Jāni Sārtu.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka īstenojot vienošanos Dānijas, Latvijas un Igaunijas starpā, Ādažu bāzē tiks izveidots Daudznacionālais divīzijas "Ziemeļi" štābs, kas būs atbildīgs par aizsardzības plānošanu un īstenošanu Baltijas reģionā.

Dānija ir viens no nozīmīgākajiem Latvijas partneriem aizsardzības jomā. Tā ir sniegusi būtisku atbalstu Latvijas aizsardzības sistēmas un bruņoto spēku attīstībā, skaidroja Brāle.

Dānijas un Latvijas bruņoto spēku karavīru dalība kopējos vingrinājumos nodrošina veiksmīgas sadarbības iespējas, kā arī uzlabo sadarbību ar citām NATO dalībvalstīm starptautisko operāciju laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu