Liepājas vicemērs Kronbergs oficiāli noliek pilnvaras

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien oficiāli beidzas līdzšinējā Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieka Ģirta Kronberga (LRA) amata pilnvaras, aģentūru LETA informēja Liepājas domes priekšsēdētāja Ulda Seska ("Liepājas partija") padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos Andrejs Rjabcevs.

Likums "Par pašvaldībām" nosaka, ka domes priekšsēdētājs vai viņa vietnieks var atkāpties no ieņemamā amata, rakstveidā paziņojot par to domei. Šādā gadījumā domes priekšsēdētājs vai viņa vietnieks turpina pildīt savus pienākumus līdz nākamajai domes sēdei, kad viņa pilnvaras izbeidzas neatkarīgi no tā, vai šajā sēdē tiek ievēlēts jauns domes priekšsēdētājs vai viņa vietnieks, skaidroja Rjabcevs.

Jau ziņots, ka 17.septembrī sasauktā preses konferencē Kronbergs paziņoja par savu atkāpšanos no Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieka tūrisma un investīciju jautājumos amata. Kronbergs skaidroja, ka šādu lēmumu pieņēmis, lai apstākļos, kad koalīcijas partneri pauduši neuzticību konkrēti viņam, nemestu ēnu arī uz saviem kolēģiem. Viņš turpinās būt Liepājas domes deputāts, kā arī aizvien bija apņēmības pilns startēt Saeimas vēlēšanās no Latvijas Reģionu apvienības saraksta.

Kronberga atkāpšanās sekoja pāris dienas pēc tam, kad polittehnologs Reinis Točelovskis paziņoja, ka Seskam neglaimojošo izdevumu "Par ko nekad nestāstīs "Kurzemes Vārds"" pirms 2017.gadā notikušajām pašvaldību vēlēšanām finansējuši un atbalstījuši mēra koalīcijas partneri Jānis Vilnītis un Kronbergs.

Pagaidām jaunu Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieku tūrisma un investīciju jautājumos iecelt nav plānots, tādējādi Liepājas mēram būs divi vietnieki - vietnieks pilsētas attīstības un sadarbības jautājumos Gunārs Ansiņš (Liepājas partija) un vietnieks izglītības, kultūras un sporta jautājumos Atis Deksnis (LRA).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu