Lietuvas Seims legalizē medikamentus ar marihuānu

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PA/Scanpix

Lietuvas Seims ceturtdien pieņēmis likumdošanas grozījumus, kas legalizē medikamentus, kuru sastāvā ir marihuāna. Par šādiem grozījumiem Farmācijas likumā un Narkotisko un psihotropo vielu kontroles likumā balsojuši 90 Seima deputāti, vēl trīs parlamenta locekļi no balsošanas atturējušies.

Jaunā kārtība, kas stāsies spēkā 2019.gada maijā, ļaus medicīnā lietot šādus preparātus, ja to drošību un efektivitāti apstiprina zinātniskie pētījumi un paši preparāti ir reģistrēti. Konstatējot, ka attiecīgo medikamentu sastāvā ir narkotiskās vai psihotropās vielas, tām tiktu paredzēti ļoti stingri lietošanas, uzskaites un izsniegšanas noteikumi.

Kā pirms balsojuma norādījis grozījumu iniciators, "Tēvzemes savienības-Lietuvas kristīgo demokrātu" frakcijas deputāts Mīkols Majausks, jaunie grozījumi nodrošinās smagi slimiem pacientiem labāko iespējamo ārstēšanu.

Viņš uzsvēris, kad tādu preparātu kontrole tiks stingri reglamentēta un šīs vielas nevarēs lietot izklaides nolūkos.

"Nav paredzēts nodrošināt, lai aptiekās būtu pieejama "zāle", ko uzpīpēt pirms diskotēkas. Runa ir par ļoti skaidrām lietām - Eiropas Savienībā reģistrēti medikamenti, kuru sastāvā ir kaņepes, ļoti stingrā ārstu uzraudzībā tiks izrakstīti izkaisītās sklerozes, vēža un autoimūno slimību pacientiem," viņš skaidrojis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu