"Monaco" pēc katastrofāla sezonas sākuma atbrīvo galveno treneri Žardimu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Leonards Žardims
Leonards Žardims Foto: Reuters/LETA

Francijas vicečempione futbolā "Monaco" no galvenā trenera amata atbrīvojusi portugāļu speciālistu Leonardu Žardimu, vēsta klubs.

"Monaco" šobrīd turnīra kopvērtējumā ir 18.vietā, kas sezonas noslēgumā nozīmētu spēcīgākās līgas pamešanu. Vienība Francijas čempionāta deviņās spēlēs guvusi tikai vienu uzvaru, bet piecreiz cietusi neveiksmes, piedzīvojot divus zaudējumus arī UEFA Čempionu līgā.

Pērn līgums ar 44 gadus veco speciālistu tika pagarināts līdz 2020.gadam, bet tagad vienošanās ir pārtraukta.

Pagājušajā gadā Žardims palīdzēja "Monaco" vienībai pirmo reizi kopš 2000.gada triumfēt Francijas čempionātā, no troņa gāžot Parīzes "Saint-Germain". Tāpat komandai 2016./2017. gada sezonā izdevās aizkļūt līdz UEFA Čempionu līgas pusfinālam.

Žardims par "Monaco" galveno treneri kļuva 2014. gada vasarā, kad pārnāca no Portugāles kluba Lisabonas "Sporting".

Venecuēlā dzimušais Žardims trenera karjeru iesāka jau 27 gadu vecumā, bet pirmo nopietno amatu ieguva 2011.gadā, kad pārņēma Portugāles augstākās līgas vienību "Braga". Pēc gada viņš kļuva par Grieķijas vienības Pireju "Olympiacos" galveno treneri, bet pēc tam vienu sezonu vadīja "Sporting", kļūdams par Portugāles vicečempionu.

Kā trešdien ziņoja ESPN, viens no Žardima pēctečiem varētu būt savulaik slavenais franču futbolists Tjerī Anrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu