Arī "Attīstībai/Par!" rīkos sarunas ar atsevišķām partijām (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Apvienības "Attīstībai/Par!" pārstāvji - Andris Skride (no labās), līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts un Juris Pūce.
Apvienības "Attīstībai/Par!" pārstāvji - Andris Skride (no labās), līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts un Juris Pūce. Foto: Evija Trifanova/LETA

Arī apvienība "Attīstībai/Par!" iecerējusi rīkot konsultatīvas divpusējās sarunas ar atsevišķiem parlamentā iekļuvušajiem politiskajiem spēkiem, noskaidroja aģentūra LETA.

"Attīstībai/Par!" gan pagaidām nekomentē šo ieceri, norādot, ka to darīs vēlāk. Ar šo soli politiskais spēks neplānojot uzņemties iniciatīvu valdības veidošanā, bet vēloties konsultēties par esošo situāciju.

Šovakar apvienību veidojošās partijas nolēmušas sasaukt vadības sanāksmi, lai izdiskutētu radušos situāciju. Sanāksme plānota plkst.18 politiskā spēka birojā Rīgā, Krišjāņa Barona ielā 32-2. Provizoriski tā varētu ilgt līdz apmēram plkst.19.30.

Piektdien, 12. oktobrī, no rīta pēc "Attīstībai/Par!" iniciatīvas notiks tikšanās ar "Jauno Vienotību", tāpat tikšanās varētu notikt ar Zaļo un zemnieku savienību, kā arī nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK.

Jaunās konservatīvās partijas (JKP) līderis Jānis Bordāns, vaicāts par "Attīstībai/Par!" ieceri rīkot konsultatīvas sarunas ar partijām, aģentūrai LETA sacīja, ka to vērtē normāli, pozitīvi un neko negatīvu tajā nesaskata. Ņemot vērā, ka nekāda vienošanās par to, ka kāds ar kādu nerunā, iepriekš nav panākta, politiķis šo soli neuzskata kā pret JKP vērstu rīcību. Viņam gan rodoties jautājums par "Attīstībai/Par!" plāniem tikties ar ZZS, taču, ja tā ir tikai konsultēšanās, nevis runāšana par valdības veidošanu, tad Bordāns arī to nevērtē negatīvi.

JKP politiķis arī norādīja, ka viņa partijai ir ļoti labs piedāvājums valdības veidošanā, lai tas varētu gūt politiķu, kā arī Valsts prezidenta atbalstu. Par šo piedāvājumu Jaunajai konservatīvajai partijai piektdien nosacīti īsas sarunas ir paredzētas ar vairākām partijām.

Kā ziņots, līdz šīm sarunas rīkoja Jaunā konservatīvā partija, kā arī "KPV LV", kas saņēma visvairāk mandātu jaunajā Saeimā, neskaitot "Saskaņu".

"Attīstībai/Par" premjera amata kandidāts Artis Pabriks šorīt LTV "Rīta panorāmā" pauda, ka pēc pirmās eiforijas par vēlēšanu rezultātiem ir redzami samērā lieli sarežģījumi Jaunās konservatīvās partijas un "KPV LV" sāktajās sarunās par nākamās valdības veidošanu. Pabrika vērtējumā, politisko spēku pirmais sarunu raunds ir viesis vairāk jautājumu nekā atbilžu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu