Šmits ULEB Eirolīgā debitē ar septiņiem punktiem Barselonas zaudējumā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas izlases basketbolists Rolands Šmits ceturtdien debitēja Eiropas basketbola klubu spēcīgākajā turnīrā - ULEB Eirolīgā, taču viņa pārstāvētā Barselonas "Lassa" pirmās kārtas spēlē cieta bezierunu zaudējumu, neveiksmi savā debijā šajā turnīrā piedzīvojot arī 12 punktus sametušajam Žanim Peineram.

"Lassa" viesos ar rezultātu 75:95 (17:21, 12:30, 29:18, 17:26) zaudēja Krievijas spēcīgākajam klubam Maskavas CSKA.

Šmits spēlēja astoņas minūtes un 52 sekundes, kuru laikā trāpīja vienu no trim divpunktu metieniem un vienu no diviem tālmetieniem, kā arī realizēja abus soda metienus. Tāpat latvietis izcīnīja divas atlēkušās bumbas, bloķēja vienu metienu, pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja divas piezīmes un izprovocēja divus pretinieku pārkāpumus, tiekot pie sešiem efektivitātes rādītāja punktiem.

Spēlē Šmits iesaistījās trešajā ceturtdaļā, taču noslēdzošajā spēlēs daļā viņš uztriecās virsū pretinieku veidotam aizsegam un nokrita uz laukuma parketa. Latvietis kādu laiku palika guļot, taču pēc tam saviem spēkiem atstāja laukumu un devās uz ģērbtuvi, spēlē vairs neatgriežoties.

"Lassa" rindās rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Kails Kuričs, kamēr Jaka Blažičs pievienoja 11 punktus. Savukārt CSKA rindās Korijs Higinss guva 18, bet Nando de Kolo 17 punktus.

Barselonas vienība pretiniekiem spēja turēt līdzi vien spēles sākumā, panākot 7:4, taču tad vadību pārņēma CSKA, otrajā ceturtdaļā panākot jau iespaidīgu pārsvaru 39:22, bet, atpūtā ejot, bija priekšā ar 51:29.

Arī pēc atpūtas pirmos četrus punktus guva CSKA, taču tad "Lassa" spēlētāji sasparojās un līdz trešās ceturtdaļas beigām spēja pietuvoties līdz 58:69. Tiesa, pēdējā desmitminūtē CSKA atkal palielināja pārsvaru, beigās svinot pārliecinošu panākumu.

Pašlaik 23 gadus vecais Šmits pērn ar slaveno Barselonas klubu noslēdza līgumu uz pieciem gadiem, tomēr vēl vienu sezonu viņš pavadīja citā spāņu vienībā Fuenlavradas "Montakit", kur uzsāka savu karjeru Spānijā. Tomēr šovasar viņš pievienojās "Lassa" rindām, atgriežoties no īres.

Tikmēr Eirolīgas čempionu titula aizstāvēšanu ar pārliecinošu uzvaru ceturtdien sāka Spānijas basketbola grands Madrides "Real", kas savās mājās ar rezultātu 109:93 (25:18, 28:20, 38:31, 18:24) uzvarēja Peinera pārstāvēto Turcijas klubu Stambulas "Dariššafaka Tekfen", kas šajā turnīrā atgriezusies pēc gada pārtraukuma.

Peiners spēlēja 20 minūtes un 26 sekundes, trāpot piecus no sešiem divpunktu metieniem un divus no trim "sodiņiem", kamēr vienīgais trejacis lidoja grozam secen. Tāpat viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva divas kļūdas, nopelnīja vienu piezīmi un izprovocēja četrus pretinieku pārkāpumus. Peiners tika pie 13 efektivitātes rādītāja punktiem, kas bija dalīts otrs labākais rādītājs komandā.

"Real" komandā Entonijs Rendolfs guva 16, bet Džeisī Kerols 14 punktus, kamēr Turcijas kluba rindās ar 18 punktiem izcēlās Rejs Makkelums.

Pašlaik 28 gadus vecais Peiners Stambulas vienības rindas papildināja jūnijā, parakstot līgumu pēc sistēmas 1+1.

Iepriekšējo sezonu Peiners pavadīja Lietuvas klubā Panevēžas "Lietkabelis", kur bija viens no vienības līderiem un izpelnījās interesi no citām komandām Vācijā, VTB Vienotajā līgā un Turcijā.

"Dariššafaka Tekfen" iepriekšējā sezonā triumfēja ULEB Eirokausā, izcīnot tiesības šajā sezonā startēt ULEB Eirolīgā.

Vēl sacensību pirmās dienas ietvaros Grieķijas klubs Atēnu "Panathinaikos Opap" savā laukumā ar 89:84 (26:24, 20:21, 24:22, 19:17) uzvarēja Telavivas "Maccabi Fox" no Izraēlas, bet Turcijas klubs Stambulas "Anadolu Efes" viesos ar 90:71 (18:19, 26:18, 28:14, 18:20) uzvarēja Vācijas čempioni Minhenes "Bayern", kas Eirolīgā atgriezusies pēc četru gadu pārtraukuma.

ULEB Eirolīgā šosezon, tāpat kā iepriekšējās sezonās spēlē 16 komandas, kuras aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām tiekot izslēgšanas spēlēs.

Šajā turnīrā spēlēs vēl vairāki Latvijas basketbolisti. Grieķijas klubu Pirejas "Olympiakos" otro gadu pārstāvēs Jānis Strēlnieks, kuram šosezon pievienojies Jānis Timma, kurš pērn Eirolīgā debitēja Spānijas kluba Vitorijas "Kirolbet Baskonia" rindās.

Tikmēr Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" komandā otro sezonu aizvadīs Dairis Bertāns, savukārt Spānijas klubā Grankanārijas "Herbalife" debiju Eirolīgā jau piektdien var piedzīvot Anžejs Pasečņiks.

Tāpat "Kirolbet Baskonia" komandas pieteikumā ir iekļauts jaunais Artūrs Kurucs, kurš šovasar ar Latvijas U-18 izlasi izcīnīja Eiropas čempionāta sudraba medaļas.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni kļuva Madrides "Real" no Spānijas, kas finālā ar 85:80 uzvarēja Turcijas vienību Stambulas "Fenerbahce Doguš", bet trešo vietu izcīnīja Lietuvas basketbola grands Kauņas "Žalgiris".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu