“Orgasma sejas” ir atšķirīgas starp dažādu kultūru pārstāvjiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Chaona Chen/PNAS

Jaunā pētījumā zinātnieki noskaidrojuši, ka tas, kāda izskatās cilvēka seja orgasma laikā, ir atkarīgs no vietas, kur tu esi dzimis.

Pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā “Proceedings of the National Academy of Sciences”, zinātnieki raksta, ka Rietumu un Austrumu kultūru pārstāvjiem sejas ir visai līdzīgas sāpju laikā, tomēr orgasma laikā sejas izteiksmes ievērojami atšķiras.

Glāzgovas Universitātes pētnieki radīja īpašu datorprogrammu, kas ar 42 kustību palīdzību, spēja atdarināt virkni sejas izteiksmju. Šajās kustībās ietilpa, piemēram, mutes kaktiņu izstiepšana, plakstiņu un uzacu pacelšana un mutes atvēršana.

Foto: Chaona Chen/PNAS

Pēc tam zinātnieki lūdza 40 sievietēm un 40 vīriešiem paskaidrot, vai attiecīgā sejas izteiksme ir sāpju, orgasma vai kā cita izraisīta. Turklāt tiem bija arī piecu ballu skalā jāvērtē, cik spēcīgs ir attiecīgās sejas izteiksmes izraisītājs.

Rezultātā atklājās, ka gandrīz visi pētījuma dalībnieki bija vienisprātis, ka sejas izteiksmes bija atšķirīgas orgasma un sāpju brīdī un ka sāpju brīdī uzacis un deguns tipiski tiek saraukti.

Tomēr dalībnieku viedokļi krasi atšķīrās, kad tie vēroja orgasmu jūtošas personas sejas izteiksmes, proti, Rietumu kultūru pārstāvji izvēlējās sejas izteiksmes ar plati atplestām acīm un mutēm, savukārt Austrumu kultūru pārstāvji izvēlējās smaidošas sejas ar aizvērtām acīm un paceltām uzacīm.

Pētnieki uzskata, ka šī atšķirība pastāv tāpēc, ka katrai kultūrai ir savādāka izpratne par baudas un sāpju sejas izteiksmēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu