"KPV LV" nākamnedēļ tiksies ar "Saskaņu" (14)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Partija "KPV LV" nākamnedēļ "konsultāciju formātā" plāno tikties ar "Saskaņu", skaidrojot, ka tādējādi izpildīs vienu no vēlētājiem dotajiem solījumiem.

"KPV LV" līderis Artuss Kaimiņš aģentūrai LETA pauda, ka "KPV LV" kā partijai, kura ir uzvarējusi vēlēšanās tā dēvētājā centriskajā, centriski labējā jeb latviskajā spārnā, ir pienākums tikties ar visām Saeimā ievēlētajām partijām. "KPV LV" arī saviem vēlētājiem iepriekš apsolīja tikties ar visiem politiskajiem spēkiem, norādīja politiķis.

Arī "KPV LV" premjera amata kandidāts Aldis Gobezems iepriekš pauda, ka "KPV LV" "konsultāciju formātā" plāno tikties ar "Saskaņu". Viņš gan uzsvēra, ka tas ir atšķirīgs formāts no valdības veidošanas sarunām. Šāda tikšanās notikšot, jo "KPV LV" vēlētājiem solījusi iepazīstināt visas parlamentā pārstāvētās partijas ar savu programmu.

Oficiāli tikšanās laiks vēl netiek atklāts, jo neesot norunāts. Tikmēr izskanējis, ka šāda tikšanās varētu notikt otrdien, 16.oktobrī.

 "Saskaņa" nākamajā parlamentā ieguvusi 23 deputātu vietas, "KPV LV" un Jaunā konservatīvā partija (JKP) - pa 16, "Attīstībai/Par" un nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - pa 13, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) - 11, bet "Jaunā Vienotība" - astoņas.

JKP pirmo sarunu kārtu jau noturējusi ar visiem politiskajiem spēkiem, izņemot "Saskaņu". JKP paziņoja, ka viņu vadītā valdībā kopā ar ZZS nestrādās.

Iniciatīvu valdības veidošanas sarunās uzņēmusies arī "KPV LV". Vairākas tikšanās rīkos arī apvienība "Attīstībai/Par".

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu