Izraēlas tiesa piespriež divām Lordes fanēm maksāt kompensāciju par atceltu koncertu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Izraēlas tiesa piespriedusi divām jaunzēlandiešu aktīvistēm maksāt ievērojamu kompensāciju, jo viņas ar savu atklāto vēstuli pārliecinājušas popmūziķi Lordi atcelt koncertu Izraēlā.

Divas jaunzēlandietes Džastīna Sahsa un Nadia Abu Šanaba, no kurām viena ir ebreju, bet otra palestīniešu izcelsmes, pērn decembrī vērsās pie Lordes ar atklātu vēstuli, aicinot viņu "paust viedokli" un "pievienoties Izraēlas mākslinieciskajam boikotam".

Jaunzēlandes mūziķe uz atklāto vēstuli atbildēja tviterī: "Pamanīts! Esmu runājusi par šo jautājumu ar daudziem cilvēkiem un apsveru visus variantus. Pateicos, ka izglītojat mani, arī es visu laiku mācos."

Pēc dažām dienām viņa koncertu atcēla.

Tiesa piespriedusi Sahsai un Šanabai samaksāt kompensāciju 45 000 šekeļu (10 690 eiro) apmērā par garīgu ciešanu nodarīšanu trim izraēliešu pusaudžiem, kuri bija nopirkuši biļetes uz koncertu.

Prasību Jeruzalemes tiesā pret jaunzēlandietēm potenciālo koncerta apmeklētāju vārdā janvārī iesniedza Izraēlas organizācija "Shurat HaDin".

Kā norādīja "Shurat HaDin", abas aktīvistes zinājušas - viņu vēstule var izraisīt boikotu un apzinājušās, ka viņas var tikt iesūdzētas tiesā.

Prasība balstīta uz 2011. gadā pieņemto likumu, kas ļauj iesniegt civilprasības pret ikvienu, kas aicina uz boikotu pret Izraēlu. Likums, kas ir daļa no Izraēlas cīņas pret globālo kustību, kura aicina boikotēt Izraēlu, ļauj tiesām piedzīt zaudējumus no atbildētājiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu