Pļaviņš/Točs sasniedz Pasaules kausa četru zvaigžņu turnīra astotdaļfinālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mārtiņš Pļaviņš (no kreisās) un Edgars Točs
Mārtiņš Pļaviņš (no kreisās) un Edgars Točs Foto: www.fivb.org

Latvijas pludmales volejbola pāri Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs un Anastasija Kravčenoka/Tīna Laura Graudiņa piektdien Ķīnā sasniedza Pasaules kausa četru zvaigžņu posma astotdaļfinālu.

Vēl spēles ievadā latvieši atradās iedzinējos, tomēr pirmā seta vidū spēles gaitu spēja pagriezt sev par labu un triumfēt ar 21:17. Savukārt otrā seta sākumā Pļaviņš/Točs ieguva 7:2 pārsvaru, turklāt turpinājumā viņi to tikai palielināja un noslēgumā otrajā setā uzvarēja ar pārliecinošo 21:11.

Astotdaļfinālā Latvijas pāris sestdien tiksies ar turnīra devīto numuru Ondržeju Perusiču un Dāvidu Švaineru no Čehijas.

Pļaviņš/Točs grupu turnīrā guva vienu uzvaru divās spēlēs. F apakšgrupas pirmajā mačā viņi ar 2-0 (21:13, 21:13) pārliecinoši uzvarēja austrāliešus Kristoferu Makhjū un Zakeriju Šubertu, kuri bija izlikti ar 27.numuru un šajā turnīrā piedalījās ar rīkotāju piešķirto ielūgumu, bet pēc tam cīņā par automātisku dalību izslēgšanas turnīra otrajā kārtā jeb astotdaļfinālā ar 1-2 (19:21, 21:14, 11:15) piekāpās kanādiešiem Semam Pedlovam un Semam Šekteram, kuriem šajās sacensībās piešķirts 11.numurs.

Savukārt ar 17.numuru izliktās Kravčenoka/Graudiņa izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar 2-0 (21:17, 21:18) itin pārliecinoši pieveica slovākietes Andreu Štrbovu un Natāliju Dubovcovu, kuras bija izliktas ar 21.numuru.

Līdz ar to arī Latvijas dāmas sasniegušas astotdaļfinālu, kur sestdien tiksies ar turnīra 15.numuru Betsi Flintu un Emīliju Deju.

Pirms tam apakšgrupu turnīrā Kravčenoka/Graudiņa izcīnīja vienu uzvaru divās spēlēs. A grupas pirmajā mačā ceturtdien viņas ar 0-2 (13:21, 11:21) pārliecinoši zaudēja sacensību 16.numuram Anai Patrīsijai Silvai Ramusai un Rebekai Barbosai Silvai no Brazīlijas, bet piektdien izšķirošajā spēlē par vietu izslēgšanas sacensībās ar 2-1 (19:21, 21:17, 4:1) pieveica ar 32.numuru izliktās ķīnietes Bai Binu un Juaņu Lueņu, kuras dueli trešajā setā veselības likstu dēļ gan nevarēja turpināt.

Šī turnīra sacensību formāts paredz, ka katrs pāris apakšgrupā aizvadīja divas spēles - vispirms savā starpā tikās grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēroja abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedza izslēgšanas turnīra otro kārtu, bet vienības, kas guva pa vienai uzvarai, iekļuva izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības noslēdzās. Šāds sacensību formāts daļā Pasaules kausa posmu tika ieviests pērn.

Ar šo Pasaules kausa posmu Latvijas dueti uzsākuši kvalifikāciju 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm. Lai automātiski kvalificētos Olimpiādei, līdz 2020.gada jūnija vidum nepieciešams iekļūt pasaules ranga labāko piecpadsmitniekā, bet ceļazīmes būs iespējams iegūt arī nākamā gada pasaules čempionātā, Kontinentālajā kausā un olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu