Mēbeļu andele – kā atrast labākās lietotās mēbeles savam mājoklim

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Atrast mājokļa dizainam piemērotas un pievilcīgas lietotas mēbeles dažkārt var būt īsts izaicinājums. Nesaprātīgas cenas par lietotu preci, bojājumi, smakas un nolietojums ir tikai daži aspekti, ar kuriem jārēķinās, iegādājoties lietotas mēbeles. Tomēr šādu preču iegāde bieži vien var vainagoties ar īstu uzvaru – lētu, veclaicīgu antikvariātu ar kvalitāti, kas pārspēs pat jaunas un mūsdienīgas mēbeles. Taču, lai atrastu īsto pērli, nāksies apbruņoties ar pacietību un elastīgu prātu – gluži tāpat kā pirms došanās mēbeļu medībās uz interjera saloniem.

Atrodi īsto veikalu, krāmu tirdziņu vai antikvariātu

Katrs mēbeļu veikals atšķiras ar savu sortimentu, tāpēc izstaigā vairākus veikalus un antikvariātus un apskati piedāvājumus. Daudzi veikali atšķiras arī pēc to specializācijas – piemēram, daži tirgos mēbeles no pirmskara perioda, bet citos atradīsi pagājušā gadsimta 50. gadu veltes. Tāpat atsevišķos mēbeļu veikalos atradīsi dažādus aksesuārus, dekorus un pat traukus.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Sorry Girls (@thesorrygirls) on

Rēķinies ar laiku

Pat meklējot “īsto” gultu, skapi vai rakstāmgaldu šikos interjera salonos vai gigantiskos mēbeļu veikalos, ir jārēķinās ar patērēto laiku un jāapbruņojas ar pacietību. Tāpat nāksies apbruņoties, ja mēbeles meklēsi lietoto mēbeļu veikalā, krāmu tirdziņā vai antikvariātā. Ja nesanāk atrast superīgu skapi ar pirmo reizi, nemet plinti krūmos un meklē to citos veikalos.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GIRL ABOUT HOUSE (@girlabouthouse) on

Nebaidies no trūkumiem un sīkiem bojājumiem

Izvēloties iegādāties mēbeles lietoto preču veikalos, uzreiz top skaidrs, ka dažām mēbelēm būs trūkumi, tās varbūt neizskatīsies pat lietojamas vai arī sākotnēji šķitīs bezgaumīgas, taču to visu var labot. Ja atrodi ideāla izmēra skapi ar veclaicīgiem ornamentiem, bet tā krāsa ir nolobījusies un sānā ir manāmi caurumi – krāsu ir iespējams nokasīt un nopulēt, bet caurumus var aizšpaktelēt un pašu mēbeli var pārkrāsot. Arī polsterētus krēslus un dīvānus ir iespējams pārvilkt, bet citām mēbelēm var nomainīt ne pārāk glītos rokturīšus pret pilnīgi jauniem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The British Heart Foundation (@the_bhf) on

Apmeklē veikalus regulāri

Meklējot mēbeles lietoto preču veiklos, jārēķinās, ka ar pirmo reizi var neizdoties atrast īsto pērli. Tieši tāpēc periodiski iegriezies izredzētajos antikvariātos vai krāmu tirdziņos. Šajos veikalos regulāri tiek atvesti pievedumi, kuros noteikti atradīsies kaut kas vērtīgs.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Sorry Girls (@thesorrygirls) on

Kombinē jauno ar veco

Rēķinies, ka mājoklis, kurā lielākā daļa mēbeļu nāk no antikvariātiem, var izskatīties visai spocīgs un bezgaumīgs. Tieši tāpēc ievēro balansu starp jaunajām un vecajām mēbelēm. Tāpat ņem vērā, ka senlaicīgās mēbeles lieliski sader ar mūsdienīgiem dekoriem un ornamentiem, piemēram, uz senlaicīga galda iederēsies galda lampa ar stikla apakšdaļu un modernu abažūru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Interiorhimmelen (@interiorhimmelen) on

Iedvesmojies no sociālajiem tīkliem

Ja nespēj atrast iedvesmu, kā iekārtot mājokli ar antikvariātā iegādātām mēbelēm, ielūkojies sociālajos tīklos, piemēram, Instagram vai Pinterest. Šeit ir atrodami vairāki profili un fotogrāfijas ar amizantām un pat ģeniālām idejām, kā pārveidot vai izdekorēt nesen iegādātās lietotās mēbeles.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Linda Barker (@really_lindabarker) on

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu