Pārdošanā nonācis viens no arhitekta Modra Ģelža pēdējiem veikumiem (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: city24.lv

Modris Ģelzis uzskatāms par profesionāli aktīvāko savas paaudzes arhitektu. Pie nozīmīgākajām viņa projektētajām ēkām noteikti jāmin Dzintaru koncertzāle, Valmieras teātris un Filharmonijas koncertzāle. Taču viņš nav projektējis  publiskās arhitektūras objektus vien, bet arī privātmājas. Apskati vienu no pēdējiem Modra Ģelža veikumiem – privātmāju Mežaparkā. 

Mājokļa interjera galvenais akcents ir pusloka formas skapis, kura stiklotā vitrīna aptver ēkas kodolu. Oriģināls risinājums skapja pilnīgai izmantošanai ir saunas ierīkošana tajā. Mazās ēkas telpas, piemēram, vannas istaba, izkārtotas ap šo fokusa punktu, savukārt lielajām telpām tiek atstāts ārējais perimetrs. Arī kāpnes izcili apvij mājas galveno akcentu – skapi.

Foto: city24.lv

Otrā stāva halle organizēta kā mazs amfiteātris, no kura var nokļūt trīs guļamistabās. Katrai no tām ir sava garderobes telpa un visām kopēja vannas istaba. No šā mazā amfiteātra ir iespēja iziet arī uz jumta dārzu. Plānojot mājokli, arhitekts uzsvēris tehnoloģiski inovatīvus risinājumus, kas redzami gan interjerā, gan eksterjerā.

Foto: city24.lv

Privātmājai ir ārkārtīgi skaista lokācijas vieta – meža ielokā. Teritorija robežas ar Mežaparka zaļo zonu un atrodas vien 500 metru attālumā no Mežaparka estrādes, bet Ķīšezers - 5 minūšu gājiena attālumā. Mājokļa būvniecībā izmantoti energoefektīvi risinājumi, piemēram, vēdināšanas sistēma ar gaisa rekuperāciju un saules kolektori. Bez unikālās privātmājas īpašumā izbūvēta arī atsevišķa telpa dārza inventāra novietošanai, kā arī sporta inventāram. Tāpat pieejama garāža, kurā novietot trīs transportlīdzekļus. 

Foto: city24.lv

Raksts tapis sadarbībā ar nekustamo īpašumu sludinājumu portālu City24.lv

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu