Simtgades dziesma: Nejautā «60tie»

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No grupas arhīva

Latvijas simtgade, faktiskais datums, kas iezīmē mūsu valsts apaļo jubileju, tuvojas straujiem soļiem. Lai izceltu mūsu kultūras sasniegumus, īpašs iemesls it kā nebūtu jāmeklē, taču, izmantojot gadījumu, turpinām rubriku "Simtgades dziesma", kurā atgādinām par populārās mūzikas pienesumu Latvijā.

90. gadu sākumā pie pašmāju popmūzikas debesīm iemirdzējās divas jaunas grupas - viena no tām Jelgavas skolas biedru izveidotā «Prāta vētra», kas noskrandušos džinsos un platos kreklos spēlēja gana vienkāršu, bet sirsnīgu mūziku, otra - Rīgas dendiju apvienība «Nejautā», kas rūpīgi piedomāja pie stila, klausījās «Depeche Mode», «Midnight Oil» un savaldzināja ne vienu vien pusaudžu meiteni. Tolaik reti kurš domāja, ka tieši puiši no mazpilsētas - «Prāta vētra» iekaros tik milzīgu popularitāti. «Nejautā» pirmsākumi likās ļoti pārliecinoši. Kā mentors grupai daudz palīdzēja «jumpravietis» Aigars Grāvers un pirmie grupas ieraksti, kas tapa «Grāvja» virsvadība skanēja neticami mūsdienīgi un jaudīgi.

To apliecina arī skaņdarbs «60tie».

Pēc ilgākas pauzes, grupa 2017. gadā atkalapvienojās uz vienu priekšnesumu Dzintaru koncertzālē, uzstājoties kā viesi jau minētās "Jumpravas" jubilejas koncertā.

Raksts tapis sadarbībā ar pieci.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu