Dzintars: "KPV LV" tikšanās ar "Saskaņu" valdības veidošanas gaitā rada lielas bažas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Saeimas deputāts Raivis Dzintars piedalās Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēdē, kurā izvērtē kolektīvo iesniegumu "Par bilingvālās izglītības saglabāšanu".
Saeimas deputāts Raivis Dzintars piedalās Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēdē, kurā izvērtē kolektīvo iesniegumu "Par bilingvālās izglītības saglabāšanu". Foto: Edijs Pālens/LETA

Partiju "KPV LV" un "Saskaņa" tikšanās valdības veidošanas gaitā rada lielas bažas, sacīja nacionālajās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Nacionālā apvienība partijas "KPV LV" plānoto tikšanos ar partiju "Saskaņa" vērtē negatīvi. Papildu tam apvienību darot bažīgu arī neskaidrības, kas saistītas ar "KPV LV" vēlmi likvidēt koalīcijas padomi.

"Mums tas [tikšanās ar "Saskaņu"] rada lielas bažas. Sevišķi "KPV LV" neskaidrība, kā viņi redz koalīcijas sadarbības formu, jo viņi nevēlējās redzēt koalīcijas padomi. Nav runa par nosaukumu - koalīcijas partijām ir jākoordinē darbība, un nevar būt tā, ka opozīcijas partija "Saskaņa" tiktu pielīdzināta koalīcijas partijām. De facto tas nozīmētu "Saskaņas" iesaistīšanu koalīcijā," norādīja Dzintars, solot ļoti rūpīgi sekot līdzi šiem procesiem, lai, pretēji vēlētājiem solītajam, "kāds necenstos stiprināt "Saskaņas" ietekmi".

Dzintars gan atzina, ka nedomā, ka "KPV LV" un "Saskaņas" tikšanās pati par sevi varētu būt par iemeslu tam, lai "KPV LV" neuzņemtu valdībā. "Ikvienam ir tiesības sarunāties, un sarunas pašas par sevi nav nekas slikts. Bet, protams, ja šādas sarunas notiek valdības veidošanas gaitā, tad tas rada bažas un piesardzību," atzina nacionālās apvienības līderis.

Dzintars pastāstīja, ka apvienība neizslēdz iespēju rīkot sarunas arī ar līdzšinējiem koalīcijas partneriem. "Darba gaitā komunikācija esošās koalīcijas sastāvā tāpat turpinās, un, ja būs nepieciešams, rīkosim arī oficiālas sarunas, ja būs kādas būtiskas izšķiršanās vai lemjamie jautājumi," sacīja Dzintars, gan piebilstot ka "pašlaik nekas nav atkarīgs no kaut kādas politiskās draudzības vai vēsturiskām tradīcijām".

Kā ziņots, "KPV LV" nākamnedēļ "konsultāciju formātā" plāno tikties ar "Saskaņu", skaidrojot, ka tādējādi izpildīs vienu no vēlētājiem dotajiem solījumiem. Oficiāli tikšanās laiks vēl netiek atklāts, jo neesot norunāts. Tikmēr izskanējis, ka šāda tikšanās varētu notikt otrdien, 16.oktobrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu