"TTT Rīga" basketbolistes iekļūst FIBA Eirolīgas pamatturnīrā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA.com

Latvijas čempione basketbolā "TTT Rīga" piektdien iekļuva Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas pamatturnīrā, Vecā kontinenta prestižākajā klubu turnīrā atgriežoties pēc desmit gadu pārtraukuma.

(Papildināts viss teksts.)

Mārtiņa Zībarta trenētā "TTT Rīga" kvalifikācijas atbildes spēlē viesos ar rezultātu 73:56 (19:11, 19:18, 22:12, 13:15) pārspēja Anetes Šteinbergas pārstāvēto Itālijas klubu Venēcijas "Umana Reyer", divu maču summā svinot panākumu ar rezultātu 140:112.

"TTT Rīga" Eirolīgā spēlējusi jau iepriekš, taču pēdējo reizi 2007./08.gada sezonā. Kopumā četrās sezonās vienība nespēja izkļūt no apakšgrupas. Pēc tam komanda prestižākajā kontinenta klubu turnīrā vairs nepiedalījās.

"TTT Rīga" sezonu turpinās FIBA Eirolīgas B grupā, sacenšoties pret Kurskas "Dinamo" (Krievija), Stambulas "Fenerbahce", Stambulas "Hatay" (abas - Turcija), Aijas Putniņas pārstāvēto Salamankas "Perfumerias Avenida" (Spānija), Šopronas "Uniqa" (Ungārija), "Flammes Carolo" (Francija) un Pirejas "Olympiakos" (Grieķija).

Tikmēr Eirolīgas A grupā cīnīsies Jekaterinburgas UGMK, "Nadežda"/"Čukurova" (abas - Krievija), Prāgas ZVVZ USKA (Čehija), "Bourges Basket" (Francija), Brenas "Etixx Mithra Castors" (Beļģija), Skio "Familia" (Itālija), Polkovices CCC (Polija), kā arī ESBVA (Francija) un Seksārdas "Atomeromu" (Ungārija) pāra uzvarētāja.

Atbildes spēlē rīdziniecēm rezultatīvākā ar 16 punktiem bija Šeja Pedija, 14 punkti un deviņas atlēkušās bumbas bija Kristīnei Vītolai, 11 punktus iemeta Kate Krēsliņa, bet desmit punkti bija Guntai Baško.

Tikmēr pretiniecēm ar 20 punktiem rezultatīvākā bija Šteinberga, kura 28 minūtēs un 43 sekundēs realizēja sešus no deviņiem divpunktu metieniem, divus no pieciem tālmetieniem un abus divus soda metienus.

Tāpat viņa izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, veica divas rezultatīvas piespēles, trīs reizes pārkāpa noteikumus, pieļāva astoņas kļūdas, pārtvēra divas bumbas un tika pie 22 efektivitātes koeficienta punktiem, kas bija labākais rādītājs komandā.

"TTT Rīga" basketbolistes pirmajās četrās minūtēs veica deviņu punktu atrāvienu, ar septiņiem punktiem atzīmējoties Guntai Baško. Pirmos punktus pretiniecēm guva tieši Šteinberga, kura gan nevarēja palīdzēt pretiniecēm atspēlēties, Rīgas komandai pirmo ceturksni uzvarot ar 19:11.

Otrajā ceturtdaļā mājinieces vairākas reizes samazināja "TTT Rīga" pārsvaru līdz četriem punktiem, taču Latvijas vienība saglabāja vadību. Ceturkšņa otrajā pusē precīziem tālmetieniem apmainījās Šeja Pedija un Šteinberga, bet Kate Krēsliņa iemeta "trejaci" un divus no trim soda metieniem, kas rīdziniecēm deva deviņu punktu pārsvaru (36:27). Līdz puslaika beigām rīdziniecēm izdevās noturēt deviņi punktu pārsvaru, mača pirmo pusi uzvarot ar 38:29.

Spēles trešajā ceturtdaļā rīdzinieču pārsvars pārsniedza jau 20 punktu robežu (57:43), kas divu spēļu summā nozīmēja jau vairāk nekā 30 punktu pārsvaru. Mača noslēdzošais ceturksnis aizritēja, pretiniecēm vairs nepretendējot uz uzvaru divu spēļu summā. "TTT Rīga" nosargāja uzvaru arī mačā, svinot panākumu ar rezultātu 73:56.

"Umana Reyer" sezonu turpinās FIBA Eiropas kausa G grupā, tiekoties ar Ungārijas komandu Miškolcas DVTK, Čehijas vicečempioni "Brno" un Nantes "Reze" (Francija) vai Beļģijas vienību Lježas "Panthers".

Pirmajā duelī, kas otrdien notika Rīgā, "TTT Rīga" basketbolistes ieguva 11 punktu handikapu, izcīnot panākumu ar 67:56, līdz ar to Eirolīgas pamaturnīra sasniegšanai Latvijas čempionēm derēja arī zaudējums ar desmit punktiem.

"TTT Rīga" aizvadītajā sezonā 17.reizi un piekto pēc kārtas kļuva par Latvijas čempionēm, kā arī triumfēja apvienotajā Latvijas-Igaunijas līgā. Tāpat Rīgas komanda ieguva Austrumeiropas Sieviešu basketbola līgas sudrabu, bet FIBA Eiropas kausā apstājās izslēgšanas turnīra otrajā kārtā.

Tikmēr Venēcijas klubs vietējā čempionātā aizkļuva līdz pusfinālam, turklāt "Umana Reyer" spēlēja FIBA Eirokausa finālā, kur gan piekāpās titulētajam Turcijas klubam Stambulas "Galatasaray".

Zīmīgi, ka abas komandas savā starpā tikās jau 2016.gada janvārī, kad FIBA Eirokausa 1/16 finālā rīdzinieces piedzīvoja zaudējumu divu spēļu summā.

Šteinberga, kura atzīta par 2016. un 2017.gada Latvijas labāko basketbolisti, Venēcijas klubam pievienojās starpsezonā. Vēl pirms divām nedēļām viņa Latvijas izlases rindās plecu pie pleca ar septiņām "TTT Rīga" basketbolistēm, cīnījās Pasaules kausa izcīņā Tenerifē, kur Latvijas dāmas piedzīvoja trīs zaudējumus trīs spēlēs un palika 13.vietā 16 komandu konkurencē.

Pašlaik 28 gadus vecā Šteinberga ar Venēcijas komandu noslēgusi līgumu uz vienu sezonu.

FIBA Eirolīgas kvalifikācijā astoņas komandas cīnās par četrām ceļazīmēm uz pamatturnīru. Kvalifikāciju nepārvarējušās komandas sezonu turpinās FIBA Eirokausā. Šosezon FIBA Eirolīgas pamatturnīurā piedalīsies 16 komandas, no kurām 12 uzreiz bija garantēta vieta pamatsacensībās.

"TTT Rīga" sastāvs 2018./2019.gada Eirokausu sezonai:

Dita Rozenberga, Ieva Kūlīte, Gunta Baško, Karlīne Pilābere, Šeja Pedija, Aija Brumermane, Ieva Pulvere, Aivija Slotere, Kristīne Vītola, Kate Krēsliņa, Baiba Eglīte.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu