ASV pastiprinās finansiālo spiedienu uz Maduro režīmu (1)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
ASV finanšu ministrs Stīvens Mnučins
ASV finanšu ministrs Stīvens Mnučins Foto: Reuters/ScanPix

Vašingtona pastiprinās finansiālo un diplomātisko spiedienu uz Venecuēlas prezidentu Nikolasu Maduro, paziņojis ASV finanšu ministrs Stīvens Mnučins.

Piektdienas vakarā izplatītajā paziņojumā Mnučins apsūdzējis Maduro režīmu peļņas gūšanā no Venecuēlas resursu "slepenas izpārdošanas", kas vēl vairāk padziļina ekonomisko krīzi, kuras rezultātā jau 2,6 miljoni venecuēlieši ir valsti pametuši.

"Mēs vienojāmies turpināt mūsu pūliņus stāties pretī režīma radītajām problēmām, tostarp sniedzot atbalstu Venecuēlas tautai, pastiprinot finansiālo un diplomātisko spiedienu uz Maduro režīmu un aizsargājot mūsu finanšu sistēmu no noziedzīgajām un korumpētajām finanšu plūsmām, kas nāk no Venecuēlas," teikts paziņojumā.

Bali notiekošā Pasaules bankas un Starptautiskā Valūtas fonda foruma kuluāros Mnučins piektdien tikās ar Eiropas un Latīņamerikas valstu finanšu ministriem, lai apspriestu situāciju Venecuēlā.

"Katru gadu, kamēr turpinās Maduro destruktīvā politika, Venecuēla zaudē arvien vairāk savu cilvēku, arvien vairāk no savas ekonomikas veiktspējas un arvien vairāk no savas institucionālās integritātes, kas arvien vairāk apgrūtina un sadārdzina Venecuēlas iespējas izkļūt no šīs katastrofas," norādījis ASV finanšu ministrs.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu