Latvijas pludmales volejbola dueti sasniedz Ķīnas PK posma ceturtdaļfinālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas pludmales volejbola pāri Anastasija Kravčenoka/Tīna Laura Graudiņa un Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs sestdien Ķīnā sasniedza Pasaules kausa četru zvaigžņu posma ceturtdaļfinālu, turklāt meiteņu duets šāda līmeņa sacensībās to paveicis pirmo reizi.

Turnīrā ar 17.numuru izliktās Kravčenoka/Graudiņa izslēgšanas sacensību otrajā kārtā jeb astotdaļfinālā ar 2-1 (21:15, 17:21, 15:11) uzveica amerikānietes Betsi Flintu un Emīliju Deju, kuras bija izliktas ar 15.numuru.

Pirmā seta pirmā puse vēl aizritēja ļoti līdzvērtīgā cīņā, tomēr tā otrajā nogrieznī Latvijas duets veica izrāvienu un uzvarēja ar 21:15. Otrais sets jau aizritēja pretējā gultnē - sākums atkal bija punkts punktā, bet noslēgumā pārsvaru ieguva amerikānietes, kuras revanšējās ar 21:17.

Līdz ar to uzvarētājas bija jānoskaidro izšķirošajā - trešajā - setā, kur pēc nelielas nonākšanas iedzinējos Kravčenoka/Graudiņa panāca 8:8, bet beigās pārņēma iniciatīvu un uzvarēja ar 15:11.

Tādējādi Kravčenoka/Graudiņa sasniegušas šo sacensību ceturtdaļfinālu, kur vēlāk sestdien tiksies ar citu ASV pāri Eiprilu Rosu un Aleksandru Klinmenu, kuras izliktas ar otro numuru.

Līdz šim Kravčenoka/Graudiņa šāda līmeņa turnīros nebija aizspēlējušās tik tālu.

Pirms tam apakšgrupu turnīrā Kravčenoka/Graudiņa izcīnīja vienu uzvaru divās spēlēs. A grupas pirmajā mačā ceturtdien viņas ar 0-2 (13:21, 11:21) pārliecinoši zaudēja sacensību 16.numuram Anai Patrīsijai Silvai Ramusai un Rebekai Barbosai Silvai no Brazīlijas, bet piektdien izšķirošajā spēlē par vietu izslēgšanas sacensībās ar 2-1 (19:21, 21:17, 4:1) pieveica ar 32.numuru izliktās ķīnietes Bai Binu un Juaņu Lueņu, kuras dueli trešajā setā veselības likstu dēļ gan nevarēja turpināt.

Savukārt izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā viņas ar 2-0 (21:17, 21:18) itin pārliecinoši pieveica slovākietes Andreu Štrbovu un Natāliju Dubovcovu, kuras bija izliktas ar 21.numuru.

Ceturtdaļfinālu sasnieguši arī ar sesto numuru izliktie Pļaviņš/Točs, kuri astotdaļfinālā ar 2-0 (21:19, 23:21) uzvarēja sacensību devīto numuru Ondržeju Perusiču un Dāvidu Švaineru no Čehijas.

Cīņā par vietu pusfinālā viņiem jāspēkojas ar turnīra ceturto numuru Igoru Veļičko un Oļegu Stojanovski no Krievijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu